Aquest dijous 13, a les 19.30, arrenca el IV Festival Internacional de Cinema de Drets Humans a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (plaça Sagrada Família s/n) amb la projecció de "Gdeim Izik". A les 20.00 es farà la inauguració d'aquesta edició que s'allargarà fins el dissabte 15. Una cerimònia amb el lliurament del premis i projecció de la pel·lícula guanyadora tancarà el festival aquest dia a partir de les 21.00 hores. Hi ha quatre categories de premis: Premi curtmetratge de drets humans, Premi llargmetratge de drets humans, Premi memòria i justícia universal i Premi igualtat i interculturalitat.
En total, el festival ofereix 16 projeccions gratuïtes dividides en tres jornades, dijous 13, divendres 14 des de les 18.00 i el dissabte 15 a partir de les 16.00, totes a la Biblioteca Singuerlín. Consulteu tota la programació en aquest enllaç.
Què és el Festival de Cinema de Drets Humans?
El Festival Internacional de Cinema de Drets Humans de Santa Coloma s'organitza a partir de la plena convicció que "cada dona, home, nena i nen, per materialitzar el seu ple potencial humà ha de ser conscient de tots els seus drets humans, civils, culturals, polítics i socials "(Resolució 49/184 de l'Assemblea General de l'ONU).
La finalitat del Festival és la de promoure un fòrum de reflexió i debat que porti a primer pla la qüestió dels drets humans al món, a través de la representació artística continguda en la realització de films i vídeos de producció independent.
En aquest sentit, es concedeix ampli espai al cinema polític, la promoció dels drets individuals i les llibertats democràtiques, així com a la tolerància i al respecte dels drets de les minories. Així mateix, es presta molta atenció als drets socials al treball, a condicions de vida digna i a tots els esforços adreçats a la recomposició de la solidaritat. També resulten del nostre interès les qüestions relacionades amb els drets dels pobles, a l'autodeterminació, a la identitat cultural, al desenvolupament i a la preservació del medi ambient.
Les obres seleccionades descriuen i testimonien no només les violacions i situacions de crisi sinó també tota recerca individual o col·lectiva, expressiva i estètica que indagui en la situació de l'home actual en relació al seu entorn social i natural.
En el marc de l'esdeveniment es realitzaran debats, taules rodones, projeccions especials i trobades entre el públic i els autors amb la participació d'especialistes, personalitats i organitzacions populars.