Festa amb Los Chichos, Duncan Dhu, Los Chochos, Saudade, Javi Jareño, Oques Grasses, Mag Lari...

Dues llegendes de la música del nostre país —Los Chichos i Duncan Dhu— comparteixen el cartell de la Festa Major d’Estiu d’enguany amb tres formacions que triomfen en el panorama indie: León Benavente, Mucho i Sax-O-Rama. El Mag Lari i la banda Oques Grasses, encarregada de la cloenda, completen la relació d’estrelles contractades per a la cita lúdica més important de la nostra ciutat, prevista per als dies 2, 3, 4 i 5 de setembre.

La programació de la Festa, que barreja tradició i modernitat, continua la línia d’anys anteriors i esdevé un gran aparador de les entitats i dels artistes locals. Tots plegats seran els principals animadors d’aquest quatre dies de gatzara. Un dels moments importants és la lectura del pregó des del balcó de l’Ajuntament el divendres a la tarda, un cop les colles han escalfat l’ambient amb un seguici espectacular. A la nit, la plaça de la Vila serà testimoni de l’actuació del trio més popular de les darreres dècades: Los Chichos. Història viva de la rumba, arriben a Santa Coloma amb la força de la nostàlgia però més actuals que mai. La banda local Los Chochos posarà també el seu granet de sorra per animar la nit.

Gairebé a la mateixa hora, el festival de música independent FISC Sintonitzza començarà a volar amb Mucho, el grup de Martí Perarnau que presentarà les cançons de Pidiendo en las puertas del infierno. De grup revelació el 2015, Mucho ha passat ser una realitat contrastada el 2016. A més, León Benavente, superpremiats i reconeguts a tot arreu, descobriran els temes foscos i amb aires dels vuitanta del seu darrer treball, Tipo D.

La Festa tindrà tres cites musicals més: la tornada de Duncan Dhu, amb Diego Vasallo i Mikel Erentxun en plena forma -El grup local Saudade els acompanyarà en aquesta nit de dissabte- ; la segona jornada del Sintonitzza amb Sax-O-Rama, i la fi de festa amb Oques Grasses i les lletres provocadores del seu You Poni. De la seva banda el cantautor local, Javi Jareño, acutarà el divendres a la plaça del Rellotge.

El Teatre Sagarra, d’altra banda, encetarà la nova temporada amb el xou del Mag Lari, les entrades del qual estan ja a la venda. També hi seran Títeres desde Abajo, amb En la plaza de mi pueblo, un espectacle a mig camí entre el teatre de titelles, el musical i la festa popular. El dia 4, l’Esbart Maragall hi farà el concert Essències.

Les colles de la cultura tradicional i les entitats colomenques tenen un protagonisme especial en aquesta edició. Cal destacar, entre altres propostes, el Correfoc o la Trobada Castellera. El mateix passa amb les entitats esportives, que proposen una vintena d’activitats entre les quals la Cursa de Festa Major, la Cursa Ciclista o els Escacs al Carrer.

La Festa comptarà amb activitats per als infants i per a la gent gran. El jardí del Museu acollirà una funció per a tota la família amb el suggeridor títol de La torre està de festa, que s’hi representarà dos dies. Pel que fa a les exposicions, n’hem de remarcar les de «Crisi de refugiats a Europa», «Fams i abundàncies» i «Fundació Arranz-Bravo». La Fira d’Entitats s’instal·larà al parc de Can Zam i, a la resta de la ciutat, un munt de bars i restaurants s’han apuntat al Corretapes.

El cartell de la Festa de 2016, ha estat obra del dissenyador colomenc Manuel Reyes.