El passat dijous, es va celebrar l’acte de presentació del projecte BulliPèdia al Campus de l’Alimentació de la UB a Santa Coloma. A l’acte, organitzat per l’administració del campus i presidit pel seu director Màrius Rubiralta, hi van participar, a més del xef Ferran Adrià, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i els coordinadors acadèmics de la Unitat UB-Bullipèdia, el professor Abel Mariné, i Pere Castells.
El xef Ferran Adrià va exposar les línies del projecte BulliPèdia i a l’acte també es va informar del conveni, signat el passat 23 d’octubre, entre la Universitat de Barcelona i Ferran Adrià, amb els objectius de posar en marxa la Unitat UB-Bullipèdia, que haurà de proporcionar l’assessorament acadèmic als treballs d’elaboració d’aquest projecte internacional. Ferran Adrià va presentar una visió general de la BulliPèdia a través de la navegació en directe per internet, per la web provisional, i a partir d’un vídeo il·lustratiu.
Posteriorment, els coordinadors acadèmics van detallar el funcionament de la Unitat UB-Bullipèdia, els membres de l’equip d’especialistes, la ubicació i les possibilitats de col·laboració amb el projecte per part d’experts i institucions interessades. A continuación es va fer una descripció de l’estructura bàsica del projecte que serà abordat per la Unitat UB-Bullipèdia del Campus. Un dels elements destacats del projecte és el catàleg de receptes creatives que s’han desenvolupat al restaurant del conegut xef.
L’acte organitzat com a activitat acadèmica del Campus universitari de Santa Coloma va comptar amb l’assistència d’un gran nombre d’estudiants dels ensenyaments de Nutrició Humana i Dietètica i de Ciència i Tecnologia dels Aliments que s’imparteixen en el Campus de l’Alimentació, i els responsables acadèmics del centres Assistencials Emili Mira i del Centre Hoteleria i Turisme (CETT) adscrit de la UB.
Constitució del consell de la Unitat UB-Bullipèdia
El passat dijous 15 de novembre, Ferran Adrià com a promotor de la BulliPèdia en el marc de la futura fundació elBulliFoundation, va presidir la reunió constitutiva del consell acadèmic que forma la base de la Unitat UB-Bullipèdia. Aquesta unitat acadèmica, de suport i assessorament a l’ampli projecte BulliPèdia, s’ha formalitzat amb el conveni de col·laboració signat darrerament per par dels rector de la Universitat, Dídac Ramírez, i Ferran Adrià en nom de la futura fundació elBulliFoundation.
La Unitat UB-Bullipèdia es troba ubicada a la primera planta de l’Edifici d’Administració (La Masia) del Campus de l’Alimentació de la UB a Santa Coloma. A la reunió hi van participar els coordinadors acadèmics del projecte el professor Abel Mariné del departament de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia i l’expert Pere Castells que realitza la coordinació entre la Unitat UB-Bullipèdia i la fundació elBulliFoundation, el director del Campus de l’Alimentació i la major part del 12 membres del grup d’especialistes de la UB i d’altres universitats i institucions que formen el grup assessor.
Els treballs dels membres del consell de la Unitat UB-Bullipèdia es complementarà amb la participació d’experts permanents al projecte, d’experts específics ocasionals i d’estudiants d’ensenyaments relacionats d’educació superior que col·laboraran en algun dels projectes provats a la reunió: Història de la alta cuina occidental, Ciència i cuina, Tècniques aplicades a producte, Organització i gestió, Procés creatiu i Arxiu creatiu de productes.