Ferran Adrià presenta la BulliPèdia als estudiants i professors del Campus de l’Alimentació

Un dels elements destacats del projecte és el catàleg de receptes creatives que s’han desenvolupat al restaurant del conegut xef.

 

El passat dijous, es va celebrar l’acte de presentació del projecte BulliPèdia al Campus de l’Alimentació de la UB a Santa Coloma. A l’acte, organitzat per l’administració del campus i presidit pel seu director Màrius Rubiralta, hi van participar, a més del xef Ferran Adrià, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i els coordinadors acadèmics de la Unitat UB-Bullipèdia, el professor Abel Mariné, i Pere Castells.

El xef Ferran Adrià  va exposar les línies  del projecte BulliPèdia i a l’acte també es va informar  del conveni, signat el passat 23 d’octubre, entre la Universitat de Barcelona i Ferran Adrià, amb els objectius de posar en marxa la Unitat UB-Bullipèdia, que haurà de proporcionar  l’assessorament acadèmic als treballs d’elaboració d’aquest projecte internacional. Ferran Adrià  va presentar una  visió general de la BulliPèdia a través de la navegació en directe per internet, per la web provisional,  i a partir d’un vídeo il·lustratiu.

Posteriorment, els coordinadors acadèmics  van detallar el funcionament de la Unitat UB-Bullipèdia, els membres de l’equip d’especialistes, la ubicació  i les possibilitats de col·laboració amb el projecte per part d’experts i institucions interessades. A continuación es va fer una descripció de l’estructura bàsica del projecte que serà abordat per la Unitat UB-Bullipèdia del Campus. Un dels elements destacats del projecte és el catàleg de receptes creatives que s’han desenvolupat al restaurant del conegut xef.

L’acte organitzat com a activitat acadèmica del Campus universitari de Santa Coloma va comptar amb l’assistència  d’un gran nombre d’estudiants dels ensenyaments de Nutrició Humana i Dietètica i de Ciència i Tecnologia dels Aliments que s’imparteixen en el Campus de l’Alimentació, i els responsables acadèmics del centres Assistencials Emili Mira i del Centre Hoteleria i Turisme (CETT) adscrit de la UB.

Constitució del consell de la Unitat UB-Bullipèdia

El passat dijous  15 de novembre, Ferran Adrià com a promotor de la BulliPèdia en el marc de la futura fundació elBulliFoundation, va presidir la reunió constitutiva del consell acadèmic que forma la base de la Unitat UB-Bullipèdia. Aquesta unitat acadèmica, de suport i assessorament a l’ampli projecte BulliPèdia, s’ha  formalitzat amb el conveni de col·laboració signat darrerament per par dels rector de la Universitat, Dídac Ramírez, i Ferran Adrià en nom de la futura fundació elBulliFoundation.

La Unitat UB-Bullipèdia es troba ubicada a la primera planta de l’Edifici d’Administració (La Masia) del Campus de l’Alimentació de la UB a Santa Coloma. A la reunió hi van participar els coordinadors acadèmics del projecte el professor Abel Mariné del departament de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia i l’expert Pere Castells que realitza la coordinació entre la Unitat UB-Bullipèdia i la fundació elBulliFoundation, el director del Campus de l’Alimentació i la major part del 12 membres del grup d’especialistes de la UB i d’altres universitats i institucions que formen el grup assessor.

Els treballs dels membres del consell de la Unitat UB-Bullipèdia es complementarà amb la participació d’experts permanents al projecte, d’experts específics ocasionals i d’estudiants d’ensenyaments relacionats d’educació superior que col·laboraran en algun dels  projectes provats a la reunió: Història de la alta cuina occidental, Ciència i cuina, Tècniques aplicades a producte, Organització i gestió, Procés creatiu i Arxiu creatiu de productes.