Exposició sobre pircings i tatuatges al museu Torre Balldovina

El proper dissabte 16 de maig, a les vuit del vespre, el Museu Torre Balldovina inaugura l’exposició “Modificacions. Art i identitat en el cos humà”.

Aquesta mostra tracta un dels temes d’actualitat i de moda però amb una llarga història: el món dels pírcings i els tatuatges.

La voluntat de modificar-se el cos podríem dir que és inherent a la raça humana. Al llarg de la història, però, les motivacions o les finalitats d’aquestes modificacions han estat molt diverses: simbòliques, màgiques, religioses, rituals, d’identitat, mèdiques, o fins i tot purament estètiques. Actualment la gran varietat de modificacions corporals que trobem ens demostra que la diversitat cultural comença en el propi cos i que el concepte de la bellesa és també totalment cultural.

La mostra, produïda pel Museu de Sant Boi de Llobregat, permet entendre i conèixer el món de les modificacions corporals des d’una vessant històrica, social i cultural, fent un recorregut per la seva evolució des de l’antiguitat fins als nostres dies. A més, fa una aproximació a les noves tendències d’aquest art tant de moda entre els joves i proposa una reflexió sobre alguns aspectes de les modificacions, donant informació sobre qüestions que cal tenir en compte a l’hora de fer-se un pírcing o un tatuatge.

La inauguració de l’exposició s’emmarca dintre de la celebració de la Nit dels Museus del Dia Internacional dels Museus, i per aquest motiu hi haurà sorpreses pels assistents a l’acte.

L’exposició es podrà visitar fins al 21 de juny dintre de l’horari habitual del Museu (tardes: de dimarts a dissabte, de 18 a 20.30 h; matins: dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h). Per a més informació us podeu adreçar al Museu Torre Balldovina, plaça de Pau Casals, s/n; tel. 93 385 71 42.