Aquest recorregut pels àmbits temàtics més singulars de la cultura ibèrica treu a la llum un conjunt de peces que ens apropen al món de la creació, de l’enginy i del desenvolupament tecnològic dels ibers. A l’acte inaugural hi haurà una presentació, un recorregut guiat per l’exposició i els tallers “Fer d’Ibers” (mòlta, ceràmica, escriptura i moneda).
Aquesta exposició, promoguda per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació, el Museu i Poblat Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès i el Museu Torre Balldovina, es podrà visitar fins al 17 de març de 2013 dintre de l’horari habitual del Museu (tardes: de dimarts a dissabte, de 18 a 20.30 h; matins: dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h). Paral·lelament a l’exposició, hi haurà activitats gratuïtes com visites guiades a la mostra i al Puig Castellar, tallers per a famílies, contacontes, conferències, presentacions, jocs, etc.
Què en sabeu dels ibers?
Si mireu al vostre voltant i us fixeu en el que us envolta, de ben segur que aprendreu a reconèixer-hi una part del llegat dels ibers. Al segle VI aC es començà a gestar a l’àrea mediterrània més occidental una cultura genuïna. Entre fenicis i grecs, cartaginesos i romans, hi trobem una proposta diferent: els ibers. Però els ibers no foren pas una civilització efímera. Avui encara podem reconèixer les empremtes que van marcar al seu pas. Algunes d’aquestes invencions foren originals, i d’altres adaptacions o fins i tot còpies. Però lluny de ser desdenyades per les poblacions posteriors, es van incorporar a l’herència que els ibers ens han deixat. “I+D, Ibers+Desenvolupament” proposa un viatge en el temps i estableix un pont entre el passat i el present per comprovar com moltes coses que utilitzem avui tenen origen en temps dels ibers, de la mateixa manera que part del què som avui també ens ve del temps dels ibers.
Informació: a la plaça de Pau Casals, s/n (tel. 93 385 71 42) i a ww.gramenet.cat/museutorreballdovina.