Exposició "Les filles de Durga"

Aquesta mostra d'Eva Parey es pot visitar fins al 1 d'abril al Centre Cívic Riu.

El dimecres 2 de març (Centre Cívic del Riu, 19.00 h) tindrà lloc la inauguració de l’exposició «Les filles de Durga», un treball documental sobre les dones a Mumbai que signa Eva Parey. La mostra, que obre el cicle Diaris de Viatges, hi romandrà fins al 1 d'abril.

El treball fotogràfic Les filles de Durga d’Eva Parey s’exposa per primera vegada i ho fa en el marc del cicle Diaris de Viatges a Santa Coloma de Gramenet. Les filles de Durga és una amalgama del coratge de les dones en diverses situacions, una al·legoria de la força que posseeix la deessa guerrera Durga, coneguda com la invencible. El treball fotogràfic recull el testimoni de diverses dones que viuen de manera independent perquè la vida els ha imposat aquesta situació, que han optat que fos així o que desitjarien tenir més control a les seves vides. També inclou la mirada de noies joves que aspiren il·lusionades a un canvi del seu destí. Tot en un mateix escenari: el Mumbai de Bollywood , el paradigma de la terra dels somnis.

Eva Parey
(Barcelona, 1971) és fotògrafa freelance, docent de fotografia i antropòloga social i cultural. Amb base a Barcelona, combina els projectes fotogràfics amb els encàrrecs específics i la docència de fotografia a la Universitat de Mataró i altres centres culturals.
L’any 2006 s’especialitza en Fotoperiodisme i Assaig Fotogràfic a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, a més de realitzar uns quants workshops amb fotògrafs reconeguts. Des de 2007 ha publicat a diferents mitjans de comunicació.

Els seus treballs s’han mostrat en exposicions individuals i col·lectives. Ha participat en diversos festivals i ha guanyat premis com el Revela. Col·labora amb diferents ONG. Per al treball Les filles de Durga ho ha fet amb l'ONG ProInfants i amb l’associació Ashadeep, a més de la casa d’acollida per a nenes Amcha Ghar.

Xerrada al voltant de l’exposició Les Filles de Durga.


Activitat adreçada a estudiants de l’ESO, Batxillerat i Cicles formatius de Santa Coloma de Gramenet
11 de març, a les 12h, a l’Auditori Can Roig i Torres. Els centres escolars  interessats poden demanar informació a cooperacio@gramenet.cat