Des del dilluns 15 es pot visitar aquesta mostra al Centre Cívic del Riu (C/Lluís Companys, 19) en el marc de les Jornades per la Pau i la Cooperació amb la participació de Tica Font, directora de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), i Maria Fanlo, autora de la guia didàctica de l'exposició.
L’exposició fotogràfica "Líbia, Any Zero" ens acosta al conflicte recent de Líbia iniciat el 17 de febrer de 2011 en el marc de l’anomenada Primavera Àrab. Una revolta popular contra el règim de MU ammar al-Gaddafi que va ser iniciada majoritàriament per joves libis encoratjats pel que estava succeint als països veïns, Tunísia i Egipte, on en pocs dies van caure els presidents respectius, Ben Al í i Hosni Mubarak.
Ràpidament, però, la revolta es va convertir en una guerra civil entre els gaddafistes i l’oposició, i es va veure fortament marcada per la intervenció de l’OTAN , que va ser determinant en el desenllaç del conflicte.
El dia a dia de la població civil sota una guerra
Més enllà de les imatges d’impacte que comporta el desenvolupament d’una guerra, el projecte d'Alfonso del Moral i l’ICIP "Líbia, Any Zero" naixia amb la necessitat de buscar vies d’acostament al conflicte amb la mirada posada en la població civil i en el seu dia a dia i donant-los-hi veu.
Totes les fotografies i els clips audiovisuals que formen part de l’exposició contenen una bona càrrega de sinceritat i autenticitat sense menysprear ni oblidar el dramatisme d’una guerra i les situacions que se’n desprenen. Són, en definitiva, fotografies que pretenen transmetre missatges alhora que busquen provocar preguntes.
L’exposició posa tot l’accent i l’èmfasi en la població de Líbia, majoritàriament en la població civil. Adults, joves i nens amb vides ben diferents però amb un punt en comú, haver viscut una guerra.