Es presenten les Brigades d’Acció Immediata en el marc de la campanya "A Santa Coloma, fem dissabte tota la setmana"

Formades per persones procedents de l’atur, tenen com a objectiu atendre les peticions veïnals de reparacions a la via pública, urgents i inajornables.

En el marc dels programes de proximitat L’Alcaldia als Barris i les Regidories de districte, i dins el Pla d’Ocupació Local, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha posat en marxa les Brigades d’Acció Immediata (BAI’s).  Amb el lema "A Santa Coloma, fem dissabte tota la setmana", l’alcaldessa Núria Parlon ha presentat, aquesta tarda, aquest nou servei per a la ciutadania, que dóna resposta a les necessitats de reparació, millora i manteniment que calgui fer, de manera urgent, a la via pública. Les BAI's realitzaran tots aquells treballs propis de manteniment que, per la seva urgència, són inajornables, sobretot aquells que afectin a la mobilitat ciutadana, ja siguin a partir de queixes veïnals o bé fruit de la detecció municipal.

En els darrers 15 dies s’ha fet una prova pilot amb resultats positius. Les Brigades d'Acció Immediata treballen en col·laboració amb els actuals serveis de manteniment municipals, els serveis de neteja i el servei d'inspecció municipal, que són els que contacten amb les BAI’s per a realitzar els treballs de millora que s’han de fer de manera urgent als carrers, places, parcs i jardins.

Durant la presentació de les BAI’s, l’alcaldessa Núria Parlon ha destacat que l’objectiu d’aquest projecte és, primer de tot, “generar llocs de treball a la ciutat”, però també, alhora, “actuar amb eficàcia i rapidesa en l’acció municipal, per reduir les molèsties veïnals en el menor temps possible”. Així mateix, amb les BAI's “millorarem els nivells de neteja de carrers i en general la qualitat de l’espai públic”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que “és una responsabilitat de tots i totes tenir cura de l’espai públic i és alhora una obligació ser cívics i cíviques; està en mans de tots els colomencs i colomenques el poder realitzar una gestió sostenible de la via pública”.

Proximitat i implicació ciutadana

A més dels equips municipals que detecten els problemes a via pública, la ciutadania també pot comunicar les incidències a través del programa L’Alcaldia als barris, les Regidories de Districte o bé mitjançant el nou Servei de Queixes i Suggeriments (QUI), així com les xarxes socials municipals i d’altres canals de l’Ajuntament.

Les BAI's estan formades per un equip 10 persones (4 equips de 2 persones, 1 responsable dels equips i 1 tècnic de seguretat), totes elles contractades a través dels Plans d’Ocupació Local, amb la col·laboració de l’empresa municipal Grameimpuls. Aquests equips actuen per substituir, de manera urgent, per exemple, el paviment malmès de la calçada o voreres que pugui afectar a la mobilitat ciutadana; la reposició de pilones malmeses; la neteja a pressió de carrers allà on calgui; la reposició de mobiliari urbà, entre d’altres actuacions, que calgui fer als carrers, places, parcs i jardins,

Per executar aquest servei, l’Ajuntament ha invertit 220.000 euros, tant per a la contractació de les persones que formen les BAI's com per al material necessari previst per a realitzar intervencions durant els sis primers mesos.