Es constitueix la Coordinadora d'Associacions de Bangla Desh de Santa Coloma

Quatre associacions de ciutadans provinents de Bangla Desh de Santa Coloma de Gramenet han constituït la Coordinadora per a la Promoció de la Cultura Popular de Bangla Desh i Catalana de Santa Coloma de Gramenet.

L’acte, que es va celebrar a finals de juliol, va comptar amb la intervenció de la Tinent d’Alcalde de Projectes de Ciutadania, Núria Parlon.

Segons el document de constitució, la coordinadora neix un cop constatat l’important nombre de ciutadans d’origen a Bangla Desh a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. La comunitat, amb prop de 1.500 persones, representa el 30% de tots els ciutadans bengalís de Catalunya, i han proliferat el nombre de grups culturals i esportius, alguns en procés de legalització i que s’hi incorporaran a la Coordinadora finalitzats els tràmits. El grup vol esdevenir una interlocució representativa per tal d’establir acords amb les institucions, la societat civil i el conjunt dels ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma.

Els membres de la coordinadora volen desenvolupar accions que ajudin a l’harmonia de les relacions ciutadanes, la convivència i el bon veïnatge. Aposten per la igualtat de gènere com un dels seus principis rectors, i internament la voluntat és treballar des de la base del consens i amb una actitud oberta a la participació d’altres grups organitzats o ciutadans a títol individual, que vulguin contribuir al desenvolupament dels seus objectius.

L’agenda de treball començarà amb la difusió de l’activitat musical de Bollywood present a la Festa Major d’Estiu, en el que s’interpreta com un primer pas per tal d’incorporar de manera normalitzada mostres de les diferents cultures presents a la ciutat, al cicle festiu tradicional colomenc. Altres projectes són les classes de bengalí per a nens, obertes a joves d’altres procedències, i la promoció del Cricket.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde Núria Parlon, va felicitar els membres de la coordinadora per l’exercici de maduresa i ciutadania activa que representa la constitució de la coordinadora, i va oferir tot el suport de l’Ajuntament especialment en els projectes que tinguin a veure amb la promoció del civisme i la convivència.