Entra en funcionament la L9 de metro

Diumenge, 13 de desembre va entrar en funcionament el primer tram de la nova Línia 9 de metro, amb cinco noves estacions a Santa Coloma. La inauguració va comptar amb la presència del president de la Generaltiat, José Montilla; de l'alcaldessa, Núria Parlón, i de diferents autoritats.

Gairebé quatre quilòmetres de vies subterrànies per on hi circularan trens d'última generació conduïts automàticament, sense conductor, per primera vegada a l'Estat espanyol; cinc noves estacions entre els barris de Can Zam i Can Peixauet; 20.000 viatgers diaris a finals del 2010; un tren cada sis minuts, de les 6 del matí a les 10 de la nit. En definitiva, "vivim una jornada especial: després de molts mesos d'obres i proves, entra en funcionament el primer tram de la Línia 9", va afirmar el president de la Generalitat, José Montilla, en l'acte de posada en marxa d'aquest nou metro, "un símbol" i "una de les obres més emblemàtiques" d'aquest Govern, "adreçada especialment a les desenes de milers de catalans i catalanes que viuen, es desplacen i treballen entre les nostres ciutats".

L'alcaldessa, Núria Parlon, va qualificar de "esdeveniment clau que marcarà el rumb de la història de la nova Santa Coloma" la posada en marxa d'aquesta nova infraestructura de transport.

Normalitat a les primeres hores
Segons informa TMB la línia 9 de metro ha donat servei aquest matí amb normalitat, el primer dia laborable de funcionament després de la inauguració d’ahir diumenge. Les cinc estacions (Can Zam, Singuerlín, Església Major, Fondo i Can Peixauet) han obert les portes a les 6:00. En totes hi ha personal d’informació específic de TMB per orientar els primers usuaris en els dubtes que els pot plantejar l’estructura innovadora dels vestíbuls, la disposició dels ascensors en bateria, la localització de les andanes superposades, les portes d’andana i la circulació automàtica dels trens.

En les primeres sis hores de funcionament comercial, entre les 6:00 i les 12:00, la línia 9 ha registrat avui 1.950 validacions. L’estació amb més afluència ha estat la de Can Peixauet, amb 600 entrades. Aquestes dades entren dins de les previsions de l’etapa molt inicial de funcionament i difusió de la línia.