Els municipis del Barcelonès tindran 49 punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Aquest dimecres s'ha signat a Santa Coloma un conveni entre el Consell Comarcal del Barcelonès i els municipis de l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià de Besòs.

Aquest dimecres, 7 de juliol, l’Oficina Tècnica del Besòs, ubicada a Santa Coloma de Gramenet, ha acollit l’acte de signatura del conveni entre el Consell Comarcal del Barcelonès i diferents empreses públiques per regular la instal·lació de 49 punts de recàrrega en 9 aparcaments soterrats gestionats pels operadors signants en els municipis del Barcelonès (tret de Barcelona ciutat).

A més a més dels representants de tots els operadors, l’acte ha comptat amb l’assistència de Joan Carles Mas, president del Consell Comarcal del Barcelonès i de  Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, ciutat amfitriona de la trobada.  

Posteriorment a l’acte de signatura, s'ha fet una demostració del funcionament d’un cotxe i d’una moto elèctrica en la confluència de la rambla de Sant Sebastià amb la plaça de Trias, per gentilesa de l’empresa Suzuka Zero.

El Consell Comarcal del Barcelonès, en col·laboració amb Barcelona Regional, les societats municipals L'H 2010 Societat Privada Municipal S.A., ENGESTUR S.A., GRAMEPARK S.A. i EUSAB, S.A.U. i la societat comarcal Regesa Aparcaments i Serveis S.A. han elaborat un projecte per a la instal·lació de 49 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a 9 aparcaments soterrats de titularitat pública, situats a L’Hospitalet de Llobregat (14), Badalona (24), Santa Coloma de Gramenet (9) i Sant Adrià del Besòs (2). Aquesta xarxa complementa la que actualment té previst desenvolupar l’Ajuntament de Barcelona, configurant  una important malla de punts de recàrrega a tots els municipis de la comarca del Barcelonès. Aquests aparcaments tenen, actualment un funcionament mixt, amb places de pupil·latge i de rotació. El projecte parteix de la voluntat d’introduir un model el més compatible possible amb les estructures preexistents permetent l’autonomia de gestió de cada operador.

Tot plegat fa necessari l’establiment d’un acord de col·laboració, que s'ha signat aquest dimecres, entre el Consell Comarcal del Barcelonès, els diferents operadors i Barcelona Regional, que assumirà l’assessorament tècnic a l’execució d’aquests treballs. Aquest projecte compta amb una subvenció de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, per import de 19.463,80 euros en concepte d’ajudes estalvi energètic, xifra a la que se suma l’aportació de 37.955,20 euros feta des del Consell Comarcal del Barcelonès  per fer possible aquesta instal·lació.