Els alcaldes de Santa Coloma i Badalona visiten les obres d'urbanització del carrer de Circumval·lació.

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; l'alcalde de Badalona, Jordi Serra; i el president del Consell Comarcal del Barcelonès i regidor colomenc, Joan Carles Mas, van visitar dijous 18 de febrer les obres d'execució de la segona fase d'urbanització del c. de Circumval·lació, que fa de frontera entre les dues ciutats.

Després de conèixer de primera mà l’estat dels treballs i d’atendre les explicacions de Carles Teixidor, arquitecte que ha redactat el projecte que està executant Tau-icesa, tots tres han destacat la importància d’aquests treballs per unir les dues ciutats amb una intervenció de molta qualitat. La renovació de l’eix, amb un pressupost de 2,2 M€, va començar al gener i estaran enllestides a finals de 2010.

L'alcaldessa, Núria Parlon va destacar que “amb la remodelació de Circumval·lació, tant en la primera fase com en aquesta segona, tenim l’objectiu d’aconseguir un urbanisme més amable pels ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma i de Badalona. Aquest carrer és un important nexe d’unió d’ambdues ciutats i en el cas de Santa Coloma, aquesta intervenció unida a les noves estacions de la nova línia 9 de metro, són un important avenç en la millora de la mobilitat i accessibilitat dels colomencs i colomenques”.

La segona quinzena de gener de 2010 van començar  les obres de remodelació de la segona fase del carrer de  Circumval·lació, espai viari comprés des del carrer Olot (banda de Santa Coloma de Gramenet) i Júpiter (banda de Badalona)  fins a la plaça de la Pau (confluència dels carrers del Rellotge, a Santa Coloma de Gramenet, i Pau Piferrer, a Badalona).La intervenció suposa  la renovació de  6.313,39m2 de via pública,  amb  solucions d’ordenació, funcionals i constructives que segueixen el mateix patró emprat a la primera fase. És a dir, calçada de dos carrils amb tres metres i amb dos sentits de circulació, supressió de la funció carrer garatge per tal de permetre l’eixamplament màxim possible de les voreres, previsió de franges de serveis, etc.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Tau Icesa per un import de 2,2 M€i el termini d’execució està fixat en dotze mesos, així que, tenint en compte que les obres comencen al gener de 2010,  estaran enllestides al llarg de desembre de 2010. La intervenció està ordenada en dos trams. El primer tram va des del carrer Júpiter/Olot fins al Passatge dels Pirineus/carrer Orió i tindrà una durada aproximada de sis mesos.  El segon tram, des d’aquest punt fins al carrer de Sant Pasqual.

Aquesta segona fase ja no es financia amb el Fons de la Llei de barris (que va cobrir l’execució de la primera fase) . Ara es finança en una part substancial amb fons del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i amb aportacions dels ajuntaments. La participació comarcal en l’execució de les actuacions relacionades amb la urbanització de la segona fase de Circumval·lació serà executada pel seu òrgan de gestió directa, la societat comarcal Societat Urbanística Metropolitana de Rehabilitació i Gestió, SA (REGESA).