Els 64 projectes executats amb els Fons Estatals d'Inversió han suposat una gran millora per a la ciutat

Durant l'any 2009, l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i mitjançant el Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), ha executat 64 projectes de millora de la ciutat.

 

Aquestes intervencions s'han dividit en tres grans àmbits d'obra pública: la millora d'equipaments i serveis al ciutadà; la remodelació de carrers, places i parcs; i diverses millores que s'engloben als àmbits del medi ambient i la sostenibilitat.
Aquestes intervencions han estat una gran ajuda per pal·liar la desacceleració econòmica a la ciutat i, especialment, per a la creació de nous llocs de treball. De fet, s'han generat un total de 752 llocs de treball, be mitjançant la contratacció realitzada per les empreses que han executat els diferents projectes FEIL al 2009, be amb el dispositiu posat en marxa per aquest fi per l'empresa municipal Grameimpuls. En definitiva, aquest conjunt d'obres ha suposat una nova eina per ajudar les famílies colomenques a superar la situació econòmica que vivim i, sobretot, un instrument de suport a les persones amb més dificultats d'accés al món laboral.

Modernitzar la ciutat i reactivar l'economia
Entre les obres dels Fons Estatals d'Inversió Local han destacat, per generació de lloc de treball i/o inversió destinada: la remodelació de les instal·lacions d'11 centres d'educació infantil i primària (2,6 milions d'euros d'inversió); la remodelació del parc d'Europa (2 milions d'euros); la creació del nou parc forestal periurbà La Bastida (amb una inversió de gairebé 1,5 milions d'euros); la millora de diferents centres cívics i uns altres equipaments de la ciutat –Riu Nord, Can Mariner, Ca Sisteré, Rellotge XXI i Poliesportiu Nou (en conjunt, 3,5 milions d'euros d'inversió); i les intervencions de remodelació de carrers i espais públics de la ciutat com el carrer de Prat de la Riba, Sant Ignasi, Plaça Alella i carrer de Beethoven, eixamplament del carrer de Farigola i de Beethoven, etc., entre d'altres intervencions. Als 64 projectes, s'ha invertit un total de 20,6 milions d'euros amb l'objectiu de millorar Santa Colloma.

El nou Parc d'Europa
A mitjans de desembre van finalitzar les obres d'un dels parcs més extensos, transitats i emblemàtics de la ciutat: el parc d'Europa. En aquest 2010 compleix 18 anys d'història, gairebé dues dècades d'ús continuat que han fet necessari la seva remodelació. Actualment, els colomencs ja poden gaudir de la renovada illa central –tancada durant les obres-, del nou mobiliari urbà (nous bancs, papereres, fonts d'aigua potable, taules de ping-pong, etc.), el nou lavabo d'us públic autolimpiable, la modernització dels kioscos-bar, entre d'altres actuacions. Amb dos milions d'euros d'inversió, també s'ha reparat el paviment, s'ha renovat la instal·lació de reg i electricitat, i s'ha restaurat la jardineria; totes elles, intervencions en zones que s'havien deteriorat amb el pas del temps.

Nova llar d’infants i remodelació d'11 escoles
Al darrer trimestre de 2009, l'Ajuntament van finalitzar els treballs d'adeqüació i remodelació d'onze centres d'educació infantil i primària (escoles) i de la nova llar d’infants l’Esquirol, ubicada al Singuerlín. Amb prop de 2,7 millones de inversión, s'han fet millores a l'Escola Jaume Salvatella, CEE Josep Sol, Escola Les Palmeres, Lluís Millet, Miguel de Unamuno, Pallaresa, Sagrada Família, Wagner, Ferran de Sagarra, Torre Balldovina i Tanit.
A més de les escoles, també s'han renovat diversos equipaments i centres cívics de la ciutat i s'han creat nous serveis per donar resposta a les noves necessitats dels i les colomenques, amb una inversió total de 3,5 milions d'euros.

La Bastida, nou parc forestal
El passat any es va iniciar la creació d'un nou i ampli espai verd i d'oci actiu per al ciutadà. En més de 85.000 m2 es va avançar en la transformació i reforestació de La Bastida, un dels espais naturals més importants de Santa Colloma. Abans de finalitzar l'any, es van traçar els camins, passejos i camins establerts al projecte, es va realitzar la instal·lació de reg i la plantació d'arbres, entre d'altres actuacions. Al final d'aquest primer trimestre de 2010 es preveu que aquest nou espai estigui obert a la ciutadania, una vegada finalitzi la prevista plantació de vegetació, la instal·lació de jocs infantils i la urbanització de miradors, entre d'altres elements. En aquesta intervenció s'ha invertit al voltant de 1,5 milions d'euros.