El procés participatiu del PAM, bona pràctica de gestió local

La Fundació Pi i Sunyer valora el procés participatiu que es va fer a la nostra ciutat per definir el PAM com a bona pràctica i model per a la millora de la qualitat democràtica local.

El passat mes de desembre, la Fundació Carles Pi i Sunyer va distingir el procés participatiu del Pla d’acció municipal (PAM) que va impulsar l’Ajuntament com a bona pràctica, i el va avaluar com exemple amb conseqüències positives sobre la democràcia i la gestió local. Dels 18 criteris que l’esmentada Fundació estableix per a l’avaluació de la qualitat de la participació, n’hi ha aquests: la innovació o la capacitat de proposar solucions noves; el lideratge, quant més compartit millor; la pluralitat i l’obertura del procés per definir la vocació d’incloure quants més participants i més diversos millor, i la planificació prèvia i la claredat en les regles del joc.

La Fundació Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals, que està adscrita a l’Ajuntament de Barcelona, valora el procés participatiu que es va fer a la nostra ciutat per definir el PAM — entre els mesos de gener i abril del 2016— com a bona pràctica i model per a la millora de la qualitat democràtica local. El procés s’incorpora al Banc de Bones Pràctiques que impulsa la Fundació, juntament amb la Federació de Municipis de Catalunya.