El primer centre per a infants de la Fundació FC Barcelona a Europa s'inaugura a Santa Coloma de Gramenet

El dilluns dia 10 de novembre a les 17.30 hs l’alcalde de Santa Coloma Bartomeu Muñoz, el president del FC Barcelona, Joan Laporta, la directora general de la Fundació FC Barcelona, Marta Segú, i la Presidenta de EDUVIC, Adela Camí, van inaugurar oficialment un Centre Solidari per a l’Educació i l’Esport a Santa Coloma de Gramenet, el primer que l’entitat blaugrana té a Europa, en el marc del seu programa XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris). El barri de Santa Rosa, a Santa Coloma, ha estat el lloc escollit per la Fundació per desplegar aquest programa.


Catalunya també necessita centres XICS. Des de fa mesos la Fundació ha estat treballant intensament per fer realitat el primer centre d’aquesta xarxa a Catalunya, a la localitat de Santa Coloma de Gramenet, concretament a Santa Rosa.

El centre està cogestionat per la Fundació i la cooperativa de treball sense ànim de lucre Eduvic i compta també amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma. Les activitats del centre es van iniciar fa un parell de mesos i compten amb una seixantena de beneficiaris, d’entre 6 i 18 anys. En un futur immediat està previst que aquesta xifra s’ampliï fins als setanta-cinc. El XICS Santa Coloma ofereix reforç escolar i tallers – d’informàtica, manualitats, etc.- i es proposa activitats que utilitzen l’esport com a eina d’inclusió social.

Amb el nou centre de Santa Coloma de Gramenet, l’entitat blaugrana compta en l’actualitat amb un total de 10 centres ubicats a Senegal, Marroc, Brasil, India, Equador, Mèxic- amb dos centres-, Mali i Burkina Faso. Tots ells compten amb la col·laboració d’entitats locals o ONGs que ajuden a un total de 1.276 infants.

Laporta inaugurarà el centre dilluns

Els actes d’inauguració es van fer a les dependències del centre cívic El Pins de Santa Coloma, on es van trobar el president del FC Barcelona, Joan Laporta, la directora general de la Fundació, Marta Segú, i l’alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, per conèixer les instal·lacions on es duen a terme part de les activitats d’aquest XICS.

A partir de les 18.00 h, l’acte va passar al Poliesportiu Raval, instal·lació molt propera al centre cívic on es fan part de les activitats esportives d’aquest programa. Allà van tenir lloc els parlaments institucionals i una gran festa amb activitats lúdiques que va concloure amb una xocolatada popular.