El Ple ratifica que el benestar dels infants és una prioritat de l’acció política de l’Ajuntament

A la sessió ordinària del ple municipal corresponent al mes de novembre, celebrada el dilluns 25, s’ha ratificat l’adhesió de Santa Coloma de Gramenet com a municipi aliat del “Programa Ciudades Amigas de la Infancia de UNICEF España”.

L’acord del ple referma el document de compromís de continuar realitzant a la ciutat polítiques favorables a la infància i l’adolescència; text que l’alcaldessa Núria Parlon va signar el passat 19 de novembre juntament amb la presidenta d’UNICEF Catalunya, Anna Folch.

Al document en favor dels drets de la infància i l’adolescència s’assenyala que l’Ajuntament de Santa Coloma té la voluntat de continuar desenvolupant polítiques per afavorir aquests dos col·lectius i que això suposi amb el temps l’obtenció per part d’UNICEF del segell de reconeixement com a “Ciutat amiga de la infància”
 
Protecció íntegra de la conca del Besòs
 
A la sessió del Ple d’avui, també s’ha donat compte de l’informe favorable emès per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en el sentit d’acceptar les al·legacions que va presentar l’Ajuntament per mantenir la declaració de zona sensible a tota la conca del riu Besòs.

A l’esmentat informe s’explica que l’ACA va proposar a primers d’any una revisió del llistat de les zones sensibles de les conques de rius que afectava directament la del Besòs, que en la proposta es mantenien les capçaleres dels rius Congost i Tenes, però que desapareixia la protecció integral de tota la conca del Besòs i, alhora, s’obria un període de temps per interposar un recurs a l’acord. En aquest sentit, l’Ajuntament, va realitzar el mes de maig una al·legació argumentant la necessitat de mantenir la declaració de zona sensible a la totalitat de la conca del Besòs i posant de manifest l’esforç realitzat per la ciutadania i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en la recuperació i la millora del tram baix del riu i la necessitat de mantenir la declaració de zona sensible en la totalitat de la seva conca.

A l’octubre es va rebre una resolució favorable per part de l’ACA, acceptant l’al·legació. Es considera, per part de l’Agència, que l’excés de nutrients al riu, en cas de no mantenir la declaració de zona sensible, podria provocar episodis d’eutròfia als trams més estancats i a les zones on el flux de l’aigua es més lent per raó de les actuacions de millora paisatgística. L’ACA ha acceptat, per tant, la petició de l’Ajuntament de Santa Coloma de mantenir la declaració de zona sensible a la totalitat de la conca del Besòs. Amb la definició de zones sensibles es plantegen els límits que s’han de complir pel que fa als abocaments que es produeixen a la conca, tot augmentant els nivells de protecció.

Mocions aprovades

 A la sessió plenària s’han aprovat també les següents mocions:

  • D’adhesió al manifest en defensa dels drets de la infància, presentada pels grups municipals del PSC, ICV-EUiA, CiU i GG: Aprovada per unanimitat.
  • Per a la creació de mesures per garantir la transparència del sector financer i per taxar l’especulació internacional, presentada pels grups municipals d’ICV-EUiA i PSC: Aprovada amb els vots de GG,PP i CiU.
  • Amb motiu del “Dia Internacional contra la violència de gènere”, presentada pels grups municipals PSC, ICV-EUiA, CiU i GG: Aprovada amb els vots favorables dels grups signants de la moció. Abstenció de PxC i PP.

L'alcaldessa, amb motiu d'questa moció ha destacat: "El sentit d'aquesta moció és manifestar la nostra solidaritat amb les dones que han patit i pateixen violència masclista i instar les institucions a que prenguin mesures i facin polítiques encaminades a protegir aquestes dones i eradicar aquesta xacra social"