El Pla municipal d’actuació contra l’atur facilitarà l’accés al mercat laboral de 6.300 colomencs i colomenques

Enguany, s’invertiran més de set milions d’euros en la lluita contra l’atur en aquesta ciutat, amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), l’Ajuntament de Santa Coloma, la Diputació de Barcelona i el Fons Social Europeu.

Dimarts passat, l'alcaldessa Núria Parlon va presentar les accions previstes per l'Ajuntament per lluitar contra l'atur a la ciutat durant aquest any. Aquestes mesures formen part del Pla d'Actuació de l'Ajuntament, que porta a terme a través de l'empresa municipal Grameimpuls, per donar resposta als colomencs i colomenques, homes i dones que estan en situació d'atur, i als col · lectius amb més dificultats d'accés al mercat
de treball, com són les i els aturats de llarga durada, majors de 45 anys, les persones amb discapacitats i els joves. En l'acte de presentació d'aquest pla, que va tenir lloc al Centre Cívic de Can Mariner, l'alcaldessa va estar acompanyada pels tinents d'alcalde Carles Combarros i Siscu Sánchez, responsables, respectivament, de Promoció Econòmica i de Participació i Ciutadania.
Amb aquest pla, unes 6.300 persones que podran beneficiar-se dels sis programes programes personalitzats d'inserció laboral en marxa, fet que suposa un increment del 31% respecte l'any passat. Els sis programes d'actuació són els següents: "Formació professional ocupacional", "Itineraris d'inserció laboral", "Joves de 16 a 30 anys en transició al món laboral", "Dispositius d'igualtat de gènere", "Dispositius d'igualtat d'oportunitats "i" Plans d'ocupació ". A través de tots ells, més de 1.800 veïns i veïnes de Santa Coloma podran realitzar pràctiques en empreses, la qual cosa suposa un augment del 41% sobre l'any 2011.

Cerca més àgil

Una de les principals novetats és la metodologia d'orientació i assessorament immediat que ofereix Grameimpuls a les persones en atur. A partir d'accions concretes es permet un coneixement àgil i precís de les necessitats de cada persona desocupada, segons perfils, edat o formació.
Una altra novetat és la creació de la Taula per l'Ocupació i contra la Crisi, l'objectiu és reactivar l'economia i potenciar l'ocupació. Es tracta d'un «espai de reflexió» on estaran representades les forces polítiques i els agents socials. En aquesta lluita contra l'atur, l'Ajuntament reforça el servei d'intermediació, encarregat de la recerca d'empreses de dins i fora de Santa Coloma amb ofertes d'ocupació.
A través del Servei de Foment Empresarial, està previst contribuir a la creació de 450 nous projectes empresarials, acompanyar en el seu projecte a uns 540 emprenedors i emprenedores i assessorar l'elaboració d'uns 110 nous plans d'empresa.

Sectors més emergents

En aquesta mateixa línia, es preveu impartir més de 120 cursos de formació professional ocupacional en sectors laborals emergents i amb més demanda de personal, en què podran participar més de 2.000 persones.
A més, es faran uns 50 cursos sobre l'ús de Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) i de les xarxes socials, dirigits a més de 750 colomencs.
Per executar aquest pla, s'invertiran set milions d'euros, que seran finançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya, l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona i el Fons Social Europeu.