Aquest dissabte 20 de novembre

El parc de Can Zam acollirà la gran festa de la infància 2021

L’Ajuntament ha preparat jocs, tallers i espectacles musicals i teatrals per a nenes i nens i les seves famílies. Santa Coloma va ser reconeguda per UNICEF com a ‘Ciutat Amiga de la Infància’ per la seva tasca i inversió.

Clica la imatge per veure el Programa d'activitats

El 20 de novembre se celebra el Dia Internacional de la Infància i Santa Coloma de Gramenet vol commemorar aquesta efemèride per posar en relleu els drets de la infància entre la ciutadania, i molt especialment entre les famílies i els mateixos nens i nenes. Un any més, amb aquest motiu, l’Ajuntament organitzarà la «Festa de la Infància» al parc de Can Zam amb l'objectiu d’explicar com es defensen i promouen aquests drets des de l’àmbit municipal.

La «Festa de la infància» tindrà espectacles adreçats a nenes i nens, i també exposicions sobre projectes i activitats liderades pels més petits i petites. Hi haurà dos moments diferenciats en el dia en funció de les edats i del tipus d’acte.

D’una banda, «Hola, nadó!», que serà una benvinguda als nadons nascuts en l’últim any amb l'entrega d’un obsequi i amb la plantada de 4 arbres — un per cada estació— per representar l’arrelament a la ciutat i la responsabilitat com a comunitat en la cura d’aquests arbres i el i les infants. D’altra banda, la «Festa de la infància», amb activitats i espectacles musicals i teatrals adreçats a nens i nenes (a partir d’un any) i les seves famílies.

Els drets de la infància

Per difondre i reivindicar els drets de la infància i per recordar que s’ha de continuar treballant per tal que siguin reconeguts i garantits, en aquesta edició de la Festa s’ha decidit destacar amb diferents activitats els drets a la cultura, l’educació, la cura i la protecció, la participació, el joc, la identitat, la salut, la no discriminació, la bona convivència i, per últim, el dret a un planeta cuidat.

Cada dret estarà vinculat a una acció mitjançant concerts i diferents tallers de pintura, reciclatge, civisme o d’igualtat a més d’espais de joc. Entre les activitats, totes aquestes cal subratllar la presentació del projecte de «La Lliga de la Sostenibilitat», elaborat per l’alumnat de l’Escola Tanit i de l’Institut Nou, i també la presentació pública del treball del Consell de la Infància.

Santa Coloma és una ciutat per viure en família i l’Ajuntament treballa per garantir una infància plena promocionant i ampliant els seus drets. Les polítiques de protecció de la infància són prioritàries per a l’Ajuntament, a qui s’hi sumen les escoles, organitzacions i entitats.

'Ciutat Amiga de la Infància'

El 2018 Santa Coloma va ser reconeguda com a ‘Ciutat Amiga de la Infància’ per UNICEF per la seva tasca i inversió pública a favor dels més petits i petites, i també, per la incorporació de la infància i l’adolescència en la construcció de la ciutat amb la seva presència en òrgans estables i reconeguts com el Consell de la Infància, en el qual se’ls dona veu perquè les seves  necessitats i prioritats siguin escoltades.