El PAM als barris: Districte IV

El passat dia 2 de març la tinenta d’alcaldessa de neteja urbana i civisme Remedios Aragón, que comparteix la Regidoria del Districte IV amb Daniel Salgado, va presidir l’activitat organitzada conjuntament amb la FAVGRAM per a recollir propostes i opinions dels veïns i veïnes del barri del Fondo.

El president de la FAVGRAM, Tomàs Fernández, va obrir l’acte que també comptava amb la presència del president de l’agrupació de veïns i veïnes del Districte IV Fondo, Fidel Sánchez , així com d’altres entitats i ciutadans i ciutadanes que hi assistien a títol personal. En conjunt, prop d’una quarantena  de persones hi van ser presents.

També va assistir-hi Jordi Mas, tinent d’alcaldessa d’urbanisme i habitatge qui va fer-nos una introducció a canvis imminents en el transport públic del barri, com la instal·lació de les parades dobles d’autobús, destacant-ne la que s’està instal·lant davant del metro del Fondo.

Alhora, ens va presentar una sèrie de projectes que, sense oblidar l’essència de ciutat, pretenen millorar el barri com poden ser “la Pinta Verda” o “renovem els barris”. En relació amb el primer, ens va parlar del model de “superilles” i dels canvis que s’hi farien en els sentits de trànsit d’alguns carrers. En relació amb el segon, ens va parlar de la primera fase d’aquest projecte que
s’ha encetat al barri del Fondo, concretament als voltants del carrer pirineus, on es reformaran íntegrament els espais comunitaris d’una trentena d’edificis.

Després, es va obrir un torn de paraula perquè els assistents fessin les seves propostes dins del procés participatiu del Pla d’Acció Municipal (PAM) on s’hi van recollir un bon grapat entre les que destaquen l’ampliació dels horaris d’accés del Parc Fluvial del Besòs o una revisió de la xarxa d’autobusos del barri per millorar l’accés a la zona del Fondo Alt.

Tant la Remedios Aragón com el Jordi Mas van aclarir certs dubtes o accions desconegudes pels veïns i les veïnes que s’està duent a terme des de l’Ajuntament. Després de dues hores d’activitat, la regidora del districte VI va tancar l’acte remarcant la importància de la regidoria de districte com a eina de proximitat entre el barri del Fondo, i per tant, la ciutadania amb l’Ajuntament.

A més a més, va fer una breu descripció de les tasques que s’hi duen a terme. També, va convidar els ciutadans i ciutadanes a noves reunions per tractar temes que els preocupa emplaçant-los a la regidoria amb el seu company Dani Salgado.