El Museu Torre Balldovina amb la memòria històrica

En la commemoració del 75è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Santa Coloma, fins al 16 de març s'hi pot visitar la mostra "Art i Guerra. Destrucció, espoli i salvaguarda del patrimoni durant la Guerra Civil".

El 27 de gener es commemorarà el 75è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a la nostra ciutat. Un dia abans, el 26 de gener (10.00), l’Ajuntament organitzarà un itinerari sobre com es va produir la irrupció de l’exèrcit franquista a Santa Coloma. Aquesta és la primera d’un seguit d’accions incloses en el programa municipal «Recuperem la memòria històrica».

El punt de partida de l’itinerari serà l’Ajuntament. Les persones que hi participin aniran després a Can Roig i Torres i la Torre Balldovina, i acabaran el recorregut al Camp de la Bota, de Sant Adrià del Besòs, on es troba el monument a la memòria de les víctimes afusellades per la dictadura. La visita, amb una durada aproximada de 3 hores, serà guiada, a peu i en autocar. Per participar-hi, cal fer una inscripció prèvia al telèfon 93 462 40 00 (ext. 3039) o a l’adreça electrònica part.ciutadana(at)gramenet.cat.

Exposició "Art i Guerra" al Museu fins al 16 de març

 L’exposició  ”Art i Guerra. Destrucció, espoli i salvaguarda del patrimoni durant la Guerra Civil” produïda pel Museu de Mataró, tracta dels efectes que va tenir la Guerra Civil espanyola sobre el patrimoni material, tant pel que fa a la destrucció i saqueig d’obres d’art com als intents de protegir els béns històrics i artístics dels efectes de la contesa bèl·lica. 
Complementant l’exposició, el dia 12 de febrer (19 h), Miquel Molist, catedràtic de Prehistòria de la UAB, pronunciarà una conferència sobre els efectes de l’actual guerra a Síria sobre el patrimoni històric d’aquest país del proper orient.