El Museu es consolida com a centre de divulgació del patrimoni

Una passejada per aquest equipament que ara fa 30 anys permet conèixer els orígens i l’evolució de Santa Coloma. El Museu Torre Balldovina destaca en l’àmbit català per la promoció de la cultura ibèrica.

El Museu Torre Balldovina, que aquest any celebra el 30è aniversari de la seva creació (1986-2016), és una institució històricament molt reivindicada a la nostra ciutat. Amb el temps, s’ha posicionat com un museu molt destacat en l’àmbit català pel que fa a la cultura ibèrica gràcies al poblat del Puig Castellar.  

Actualment, una passejada pel Museu Torre Balldovina dóna l’oportunitat de conèixer els orígens i l’evolució de la nostra ciutat. L’exposició permanent «Santa Coloma de Gramenet: la muntanya, el riu, la ciutat» fa un repàs per la seva història, des de l’assentament dels ibers al Puig Castellar, passant per la Santa Coloma feudal, agrícola i dels estiuejants, fins arribar a començament del segle xx. Els textos de l’exposició estan disponibles en cinc idiomes: català, castellà, francès, anglès i xinès, aquests darrers mitjançant uns fulls de sala que fan que el Museu sigui accessible a la població autòctona però també a nouvinguts i turistes.  

Al Museu també hi podeu trobar un servei d’audioguies gratuït, pensat per descobrir el passat de la ciutat a través del patrimoni arquitectònic que hem conservat. Amb el nom «Itineraris pel patrimoni de Santa Coloma» s’ofereixen tres recorreguts pels principals punts de la ciutat i pels indrets més emblemàtics, per aprofundir de manera detallada en la història del territori, de forma individualitzada i autònoma, sense calendaris ni horaris prefixats, seguint la ruta proposada o adaptant-la als interessos particulars de cada usuari i al ritme que desitgi. La informació de les audioguies també us la podeu descarregar a través del web del Museu o del canal de YouTube.

A més d’aquesta oferta de caràcter estable, el Museu organitza al llarg de l’any diferents actes i activitats de formació i divulgació entorn del patrimoni cultural colomenc. El ventall d’activitats inclou exposicions temporals, presentacions, conferències, visites guiades, cursos, tallers i d’altres. A tall d’exemple, en aquests moments hi podeu trobar la mostra «Intimitats. La roba interior dels segles XIX al XXI». Si hi esteu interessats i voleu estar-ne informats, podeu adreçar-vos al Museu (plaça de Pau Casals, s/n), telèfon 93 385 71 42. Horari de visita: de dimarts a dissabte, de 18.00 a 20.30 h; dissabtes, diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h; dilluns i mes d’agost, tancat; juliol: de dimarts a dissabte, de 17.00 a 21.00 h.