El FITI celebrarà 20 anys de vida i sensibilització envers la discapacitat

El Festival Internacional de Teatre Integratiu de Santa Coloma que s'inaugura aquest dissabte 4 inclou una desena d’espectacles de sala i accions de carrer, i activitats de debat i reflexió com una taula rodona i xerrades.

El Festival Internacional de Teatre Integratiu de Santa Coloma de Gramenet (FITI) arriba enguany a la seva 10a edició i acumula 20 anys d’existència, treballant per la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional al món de la cultura i la creativitat. El FITI, el més antic dels festivals de teatre inclusiu de Catalunya, es consolida com a cita obligada dels professionals del sector social i de les arts escèniques català.

El FITI 2017 tindrà lloc al Teatre Josep Maria de Sagarra els dies 9, 10, 11 i 12 de novembre i 3 de desembre, Dia Mundial de les persones amb discapacitat, amb el lema “Posa’t a les meves sabates i vine al teatre”. La inauguració del festival se celebrarà uns dies abans del seu inici, el dissabte 4 de novembre, a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet, amb una jornada d’activitats i espectacles al carrer per a tots els públics.

El FITI és un esdeveniment d’arts escèniques i diversitat funcional que dóna l’oportunitat de viure l’ex¬periència artística a persones amb capacitats diferents; persones amb tot tipus de discapacitat, ja sigui física, psíquica, sensorial o amb trastorn mental. Una oportunitat per fer-se visible i fer-se escoltar, en un indret de vegades sense ulls ni oïdes que busca la màxima qualitat artística.

El festival és una iniciativa de la companyia Alquimistes Teatre juntament amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.