El director de la Fundació Alícia inaugura el curs acadèmic del Campus de l'Alimentació

L'acte ha estat presidit pel rector de la UB, Dídac Ramírez, i la segona tinenta d’alcalde i regidora de Polítiques d’Igualtat de Gènere, Innovació i Universitats, Lídia Guinart.


Dijous, 25 d’octubre, a les 12 hores, ha tingut lloc l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2012-2013 del campus de l’Alimentació de la UB, ubicat al recinte de Torribera de Santa Coloma. Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia i investigador membre de l’Observatori de l’Alimentació de la UB (ODELA), ha pronunciat la conferència inaugural, titulada «Bo per pensar: una reflexió sobre el menjar, la cuina i el coneixement».

En l’acte, presidit pel rector de la UB, Dídac Ramírez, i la segona tinenta d’alcalde i regidora de Polítiques d’Igualtat de Gènere, Innovació i Universitats de Santa Coloma de Gramenet, Lídia Guinart, també hi han intervingut Màrius Rubiralta, director del campus de l’Alimentació de Torribera, i Joan Esteva de Sagrera, degà de la Facultat de Farmàcia, així com l’alumna Laia Freixinet, en representació dels graduats de Nutrició Humana i Dietètica del curs passat, que han rebut el diploma durant l’acte. Posteriorment, s’ha visitat els laboratoris docents i de recerca del campus.

Novetats del curs 2012-2013
Aquest curs s’han matriculat a Torribera 178 nous estudiants de primer curs: 82 en el grau de Nutrició Humana i Dietètica i 96 en el de Ciència i Tecnologia dels Aliments. En total, el campus acull al voltant de 600 alumnes, professors i PAS.

En relació amb les instal•lacions, s’han concretat els usos dels edificis del campus, que aquest curs tindran una nova nomenclatura, i l’assignació de tots els espais que han quedat totalment operatius. Així, l’edifici de la Masia constitueix el centre de l’administració del campus, on s’ubica la direcció, l’administrador del campus i la unitat logística; a més, incorpora un conjunt d’aules i és la seu de projectes estratègics, entre els quals destaca la unitat UB-Bullipèdia.

L´edifici Verdaguer és el nucli de la secretaria acadèmica i de l’oficina d’atenció a l’estudiant, i inclou la biblioteca del campus i els despatxos del professorat. L’edifici Gaudí, per la seva banda, s’ha organitzat com un únic espai format per laboratoris assignats a grups de recerca, sales i laboratoris de suport a la recerca d’ús general. A principis d’octubre es va iniciar el trasllat dels grups de recerca des d’altres campus al nou edifici Gaudí.

Finalment, a l’edifici de Marina, corresponent als laboratoris docents, durant aquest 2012, tenint en compte que s’ha iniciat el tercer curs dels graus de Nutrició Humana i Dietètica i de Ciència i Tecnologia dels Aliments —que l’any vinent s’implantaran en la seva totalitat—, s’han intensificat les obres de creació, remodelació i millores de les aules i laboratoris docents. En total, més de 3.000 m2 acolliran 13 laboratoris i sales per dur a terme l’activitat pràctica dels ensenyaments.

A més, l’acte d’inauguració ha coincidit amb la publicació del nou web del campus de l’Alimentació, adscrit al campus d'exel•lència internacional, HUBc, que ha de servir per acostar-lo a la societat i al món de l’alimentació.