El Dia d’Acció per la Salut de les Dones es dedica a la fibromiàlgia

L'Ajuntament ha organitzat el dimecres 30 (19.00) un acte al Museu Torre Balldovina sobre aquesta malalatia que afecta majoritàriament les dones.

Per celebrar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, que és el 28 de maig, l’Ajuntament ha programat un acte sobre la fibromiàlgia —malaltia que afecta majoritàriament les dones—, que tindrà lloc el 30 de maig (19.00) al Museu Torre Balldovina.

En aquest acte es projectarà el documental Indefinida plural (2008), de Bárbara Boyero, Roser Mateos i Lídia Ruiz. Aquesta cinta s’acosta a la realitat de la fibromiàlgia a través del testimoni de tres dones que la pateixen, tot traslladant una reflexió sobre la relació social, històrica i cultural de les dones amb la salut, el dolor, la culpa, les renúncies, les cures, etc.

En acabat, hi haurà una conferència a càrrec de Carme Valls, endocrinòloga i directora del programa “Dona, salut i qualitat de vida” del Centre d’Anàlisis i Programes Sanitaris (CAPS). Hi participarà també Bárbara Boyero, codirectora del documental.