El Consell de Ciutat dóna llum verda a un pla participatiu per a la Santa Coloma del futur

La Universitat Oberta de Catalunya s'encarregarà d'elaborar un pla de desenvolupament de la ciutat. Es crearà una taula local de seguiment de les conseqüències de la crisi econòmica

 

La redacció d'un informe sobre els reptes i les línies estratègiques per a Santa Coloma i la propera creació d'una taula de seguiment de la crisi econòmica a la ciutat van ser els temes centrals de l'última sessió plenària del Consell de Ciutat, que es va celebrar el passat dia 5 de juny a la Biblioteca Salvador Singuerlín-Salvador Cabré.

El màxim organisme local de participació, del qual formen part entitats, col·lectius, associacions, partits, sindicats i l'Ajuntament, va valorar positivament que, a proposta de l'alcaldessa, Núria Parlon, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) tingui l'encàrrec de l'Ajuntament d'elaborar un informe sobre el desenvolupament integral per a Santa Coloma.

Després de la presentació al Consell de Ciutat d'aquest estudi sobre els reptes i les línies estratègiques pel progrés a Santa Coloma, tota la ciutadania tindrà l'oportunitat de conèixer i contribuir amb la seva opinió sobre els continguts i les propostes.

Els experts de la UOC, i reconeguts urbanistes que encapçalen l'estudi, Manuel Herce i Jordi Borja, presentaran les línies estratègiques a desenvolupar per avançar en la millora de Santa Coloma es faci amb el més gran rigor científic i la contribució més àmplia i participació de la ciutadania. L'alcaldessa, Núria Parlon, que va presidir la reunió del Consell, va celebrar l'interès que el tema va generar entre les entitats i associacions participants, i va remarcar que comptant amb “la participació dels diferents sectors socials i estratègics per definir el model, el full de ruta, les línies estratègiques ens han de permetre definir una ciutat en clau inclusiva, amb un urbanisme amable, un urbanisme integrador, que aprofiti les potencialitats que en clau metropolitana es poden definir en la nostra ciutat”. Núria Parlon va assenyalar també que la finalitat última de tot el procés, la contribució dels experts i les aportacions ciutadanes serveixi per canalitzar l'acció de govern, com a estratègia de futur.

Crisi econòmica
El Consell General de Ciutat va tractar també sobre l'estat de la qüestió i els mecanismes de seguiment de la crisi econòmica en la nostra ciutat. I es va arribar a l'acord d'acceptar la proposta de l'alcaldessa de què es crei com més aviat millor una taula de seguiment de la crisi en Santa Coloma, de la qual formin part representants de tots els sectors econòmics, polítics i socials.