El Centre d’Art Contemporani Can Sisteré de Santa Coloma de Gramenet acull aquesta tarda la inauguració d’una exposició única d’escultures d’Antoni Llena

La mostra “Públic i privat” només es podrà veure a Santa Coloma del 17 de juny al 23 de juliol i està dissenyada en exclusiva per l’artista per al cicle amb el que Can Sisteré investiga la relació entre art i territori.

Presentació de l'exposició, amb la regidora de Cultura Montse Olivés i l'artista Antoni Llena

Santa Coloma de Gramenet, a 17 de juny de 2010. Aquest matí l’artista català Antoni Llena i la tinent d’alcalde ponent de Cultura i Joventut de Santa Coloma, Montserrat Olivés, han presentat l’exposició “Públic i privat”, creada en exclusiva per l’artista per al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré, en el marc del cicle que dedica l’equipament a la relació entre art i el territori.

Aquesta tarda, a les 20.00, se celebrarà la inauguració de la mostra amb presència de l’artista i representants de l’Ajuntament de Santa Coloma. A l’exposició “Públic i privat”, Antoni Llena proposa un recorregut per alguns dels seus projectes d’escultura que s’apropen a l’espai públic des de la fragilitat, transformant el que podríem pensar que ha de ser monumental i durador en un exemple d’art urbà contemporani.

L’univers plàstic d’Antoni Llena està associat a conceptes com ara el buit, l’efímer o la vulnerabilitat, sempre resultat d’una recerca en els límits de l’art. És una posició creativa que en els seus inicis va sentir com un alliberament del pes de la responsabilitat artística i que li ha permès crear una obra subtil, aconseguida amb materials pobres i senzills.

L’art públic d’Antoni Llena és transitable visual i físicament, resta a l’espera d’un diàleg personal amb cada espectador i és, amb tota la intenció, un art “feble” que entén la feblesa  com una força feta  d’ambigüitat i incertesa . És per axó que el seu art mai deixa d’interrogar a qui s’hi acosta.

L’exposició “Públic i privat” només es podrà a veure a Santa Coloma des d’avui 17 de juny fins al 23 de juliol.

Per seguir aprofundint en la visió de l’art d’Antoni Llena, el dimecres 30 de juny, a les 20:00 h., l’artista oferirà al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré una conferència entorn als seus projectes d’escultura pública.

Centre d’Art Contemporani Can Sisteré. Carrer de Sant Carles, s/n.Tel. 93 385 13 12. Horari: De dimarts a divendres de 17 a 21 h // Dissabtes d’11 a 13.30 i de 17 a 21 h // Diumenges d’11 a 13.30 h // Dilluns i festius, tancat.

Antoni Llena, referent de l’art actual

L’artista Antoni Llena (Barcelona, 1942), que als anys seixanta va ser un pioner a Espanya  de l’art conceptual i l’art povera (realitzat amb materials considerats “pobres”, que es poden aconseguir a la vida quotidiana), és avui un dels grans referents de l’art contemporani català, amb una llarga trajectòria d’exposicions, obres en els centres d’art de referència nacional i col·leccions públiques i privades.

Les seves obres s’han pogut veure al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i al Reina Sofia, entre d’altres. Una de les escultures més conegudes a Catalunya i arreu del món és “David y Goliat” que, ubicada a la Vila Olímpica, es va inaugurar a l’any 1992, en el marc dels Jocs Olímpics de Barcelona. Actualment, és professor de l’Escola de Disseny i Art Eina i destaca també en el seu currículum una important obra assagística i periodística.

 -          Us adjuntem el catàleg de l’exposició i una imatge de la presentació, aquest matí.

-          Podeu accedir a la programació 2010 de CAN SISTERÉ al web www.gramenet.cat

 Per a més informació:

Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

93 462 40 00 / 618 045 488

comunicacio@gramenet.cat