El Centre d’Art Contemporani Can Sisteré de Santa Coloma acollirà una exposició única de Perejaume a partir del 5 de novembre

Santa Coloma de Gramenet és la primera ciutat que ofereix la mostra “Les obres arbres”, on destaquen dos treballs en vídeo de Perejaume, tres imatges fotogràfiques, tres dibuixos i un llibre de bibliòfil, Nosaltres i els agermanats, fet per l’autor en col·laboració amb el poeta Enric Casasses i el músic Pascal Comelade.

Santa Coloma de Gramenet, a 26 d’octubre de 2009. El proper dijous 5 de novembre, a les 20.00 hores, s’inaugura al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré l’exposició de Perejaume “Les obres arbres”. Es tracta d’una exposició única de l’autor que consta de dos treballs en vídeo, tres imatges fotogràfiques, tres dibuixos i un llibre de bibliòfil, Nosaltres i els agermanats, fet en col·laboració amb el poeta Enric Casasses i el músic Pascal Comelade i publicat per l’editorial Tinta invisible. Fruit de la col·laboració entorn a aquest llibre, el proper 18 de novembre (20.00 hores) tindrà lloc a l’Auditori Can Roig i Torres de Santa Coloma un concert a càrrec dels tres autors.

L’autor i la seva obra

Pere Jaume Borrell i Guinart, Perejaume (Sant Pol de Mar, 1957) ha estat guardonat recentment amb el Premi Nacional d’Arts Visuals concedit per la Generalitat de Catalunya i amb el Premio Nacional de Artes Plásticas concedit pel Ministerio de Cultura, amb motiu de la solidesa intel·lectual de la seva actitud, la seva reformulació de la relació entre art i territori i la seva reflexió entorn als problemes de la representació dins i fora de la pintura.

L’obra de Perejaume es desenvolupa a cavall entre diverses disciplines. Seduït per tot el que passa en els territoris de frontera, flirteja amb els límits i es capbussa en la permeabilitat dels discursos i les disciplines, les posa a prova i les expandeix sempre amb la voluntat de transvestir, confondre i reinventar els seus límits. Heterodòxia, transgressió i permeabilitat són actituds en les que Perejaume se sent còmode.

Una prova més del seu art interdisciplinari es podrà veure a Can Sisteré, a Santa Coloma, del 5 al 29 novembre.

- Us adjuntem dues imatges de l’exposició: la del llibre “Nosaltres i els agermanants”, obra de l’autor amb el poeta Enric Casasses i el músic Pascal Comelade; i “Palmons, 2009” de Perejaume.

Per a més informació i/o entrevistes, podeu contactar amb:
Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
93 462 40 00 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat