El Campus de l'Alimentació s'apropa a Santa Coloma visitant llocs emblemàtics de la ciutat

El passat 25 de març va tenir lloc una trobada entre representants de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i del Campus de l’Alimentació de Torribera perquè el professorat i el personal investigador i d’administració i serveis que hi treballa conegués de primera mà espais, tradicions i projectes de la ciutat. La iniciativa tenia com a objectiu aprofundir en el coneixement de la ciutat, d’una manera distesa, i intercanviar idees per continuar desenvolupant sinergies entre ambdues institucions que sumin en el projecte de ciutat.

En aquesta ocasió, les persones participants van fer un recorregut per Santa Coloma que es va iniciar a la plaça de la Vila amb la visita als gegants exposats al vestíbul de l’edifici de l’Ajuntament. Després, van poder fer un tast de l’oferta gastronòmica de la ciutat, recórrer els carrers del barri del Centre i conèixer la història de l’edifici i les activitats de l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres, que inclouen tant l’ensenyament reglat amb finalitats de dedicació professional a la música com activitats més relacionades amb la formació musical en el lleure.

El grup també va visitar el Museu Torre Balldovina on va poder gaudir de l’exposició “Menús de Guerra” guiada per Sergi Freixes, comissari de l’exposició. La mostra, a més de donar a conèixer els menús de guerra, incideix en la importància que alguns xefs catalans havien assolit abans de la guerra civil, i explica com durant la guerra restaurants famosos de l’època van ser transformats en menjadors col·lectius tot mostrant exemples de campanyes llançades per la Generalitat de Catalunya per optimitzar i garantir el subministrament d’aliments a la població, reaprofitant recursos i disminuint al mínim el malbaratament.

A continuació, es va passejar pel Parc Fluvial del Besòs, espai saludable per activitats de lleure i en el qual es prima la biodiversitat natural. I, per finalitzar, es van visitar les instal·lacions de La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista, per conèixer els projectes i les activitats  que allí es duen a terme.

Per part de l’Ajuntament, van participar a la trobada Blanca Padrós, tinenta d’alcaldessa de l’àrea d’Economia, Serveis Interns, Treball, Universitats, Innovació i Transparència i presidenta de Grameimpuls i del Patronat Municipal de la Música; Petra Jiménez, tinenta d’alcaldessa de Participació Ciutadana, Cultura i Solidaritat i Cooperació; Manuel Arrebola, regidor de Serveis Interns, Turisme i Promoció de la Ciutat; i Inma Moraleda, assessora en projectes transversals, EDUSI, Pla inversions i projectes de ciutat. El grup del Campus de l’Alimentació de Torribera va estar encapçalat per la directora, M. Carmen Vidal; la directora tècnica de Projectes de Gerència de la UB, Isabel Ferrer; i la responsable de l’Administració de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació i del Campus de Torribera, Anna Rodríguez.