El Campus de l’Alimentació de Torribera acollirà el projecte Bullipèdia de Ferran Adrià

El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, i Ferran Adrià, han signat un conveni de col·laboració en el marc del projecte Bullipèdia que s’ubicarà a l’edifici de la Masia del campus de l’Alimentació de Torribera.

El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, i Ferran Adrià, promotor d’El Bulli Foundation i doctor honoris causa per la UB, han signat un conveni de col•laboració en el marc del projecte Bullipèdia, una iniciativa pionera al món que vol ser un referent en la informació i documentació relacionada amb l’alimentació i la gastronomia. Es tracta d’una proposta que uneix sinergies entre dues entitats amb interessos comuns per a la difusió del coneixement, que sumarà la informació culinària generada a El Bulli, fruit de la creativitat, amb el coneixement acadèmic universitari, per esdevenir un referent documental en aquest camp.

La unitat UB-Bullipèdia s'instalarà al Campus universitari de Torribera

L’acord inclou el compromís de la UB de fer el seguiment acadèmic i científic d’aquesta iniciativa (assessorament i participació) a través de la creació de la unitat UB-Bullipèdia, formada per personal de la UB i representants d’El Bulli Foundation. Aquesta unitat s’ubicarà a l’edifici de la Masia del campus de l’Alimentació de Torribera, a Santa Coloma de Gramenet.

Qué és la Bullipèdia?

La Bullipèdia és un projecte estratègic d’abast internacional d’El Bulli Foundation que consisteix a crear un fons documental digital en què s’inclourà tot el coneixement culinari generat a El Bulli i els resultats de la incorporació de nous productes creatius provinents de la cuina internacional. Igualment, la Bullipèdia és també una plataforma de debat  per compartir idees al voltant de la funció creativa en gastronomia sense oblidar aspectes de nutrició humana, dietètica i seguretat alimentària.
La UB hi aportarà el coordinador de l’Equip Responsable de Continguts i Gestió, així com l’espai per ubicar la UB-Bullipèdia i el suport necessari de l’administració del campus per desenvolupar el projecte. L’equip acadèmic disposarà d’experts externs a la UB que col•laboraran en el projecte.
El conveni se signa amb una durada inicial de tres anys amb la voluntat d’esdevenir un referent mundial de l’actual ciència gastronòmica catalana i internacional.

Campus de l’Alimentació de la UB

El campus de l’Alimentació de Torribera és un campus temàtic i territorial que respon a la voluntat de visualitzar el potencial de la Universitat en el sector de l’alimentació.
El curs 2012-2013, el campus acull 600 alumnes, professors i investigadors ubicats en més de 12.000 m2 de serveis, espais i laboratoris docents, despatxos de professors i laboratoris d’R+D. S’imparteixen dos graus, adscrits a la Facultat de Farmàcia de la UB: un de Nutrició Humana i Dietètica i un altre de Ciència i Tecnologia dels Aliments. Un altre dels eixos del campus de l’Alimentació de Torribera és la recerca, que recull l’àmplia experiència de nombrosos grups de la UB vinculats principalment a l’Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària (INSA•UB).

Porjectes socials al campus de Torribera

Torribera també té una projecció social important, com ara la convocatòria del Premi UB - Ferran Adrià amb Gallina Blanca, que premia els millors treballs de recerca de batxillerat en l’àmbit de les ciències de l’alimentació, o la celebració de la festa anual ExpAliments, que enguany tindrà lloc el 17 de novembre amb un programa d’activitats per a totes les edats.