La Universitat de Barcelona (UB), a través del seu Campus de l’Alimentació de Torribera, juntament amb diferents supermercats i empreses, han signat un conveni d’R+D+i per impulsar el consum de carn de conill entre la població jove i els esportistes divulgant-ne les propietats nutricionals i saludables. El conveni signat també permetrà posar en marxa una prova pilot per incorporar la carn de conill preparada en la dieta de pacients amb disfàgia orofaríngia. El desenvolupament de noves receptes adaptades permetrà millorar la qualitat de vida d’aquests malalts, ja que un de cada tres presenta dèficits nutricionals importants degut a les dificultats per deglutir els aliments. El treball de recerca serà coordinat per un grup d’investigadors del Campus d’Alimentació de Santa Coloma i pretén tenir una incidència directa entre els joves. En aquest sentit, es preveu implantar noves alternatives culinàries elaborades amb carn de conill en alguns restaurants universitaris amb la finalitat d’avaluar la percepció de la qualitat i les característiques nutricionals i organolèptiques dels consumidors joves.
Segons la UB, la carn de conill està considerada una de les carns blanques més saludables de la dieta mediterrània pel seu baix contingut calòric (133 kcal / 100 g) i és rica en proteïnes, vitamines (B12, E) i minerals (amb poc sodi).
Santa Coloma, ciutat universitària
El Campus de l’Alimentació de Santa Coloma, ubicat al Recinte Torribera, forma part del projecte ‘Santa Coloma, ciutat universitària’, amb l’objectiu de treballar plegats –Ajuntament de Santa Coloma, Campus-UB i diferents institucions com la Fundació Hospital de l’Esperit Sant, UNED i el Centre del Dr. Emili Mira-Parc Salut Mar- en projectes per posar en valor l’oferta formativa, els estudis universitaris, la investigació i recerca que s’hi realitzat a la ciutat.