Divendres s'inaugura la III Mostra Gastronòmica

L’alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, presidirà aquest divendres 15 de maig, a les 19 hores, l’acte inaugural de la 3ª Mostra Gastronòmica, que enguany torna a celebrar-se a la rambla de Sant Sebastià durant tot el cap de setmana.

Es tracta d’una fira protagonitzada pels restauradors de més prestigi de la ciutat, a més de la participació dels tres mercats municipals -Sagarra, Singuerlín i Fondo-. La Mostra està co-organitzada per l’Ajuntament i l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma (ACI).

Enguany es podran visitar més expositors que mai -32 en total, que formen part de l'Espai de Degustació- i participar en les múltiples activitats paral·leles a l'Espai de Demostració dels cuiners. Els restaurants participants oferiran un ampli ventall dels seus plats mes exitosos, acuradament elaborats amb les tècniques més innovadores, per a la degustació dels visitants. En aquesta edició s'han afegit a la Mostra sis nous restauradors de la ciutat. 

Primer concurs de  cata de vins per aficionats

Entre les principals novetats destaca el Primer concurs de cata de vins per aficionats, la demostració per a la recuperació de la cuina dels primers pobladors de Santa Coloma, els ibers, i una masterclass de les varietats de La Rioja que després podran tastar els assistents. Així mateix, un grup de professionals colomencs especialitzats en cuines d'altres indrets del món compartiran els seus plats més típics amb els comensals presents.

Segona Guia Gastronòmica de Santa Coloma

La 3a. Mostra dóna el tret de sortida a la publicació de La 2a. Guia Gastronòmica de Santa Coloma, un important element de coneixement i promoció de la restauració de la ciutat. Per aquest 2009, s'editen 15.000 exemplars que es podran aconseguir de manera gratuïta en els restaurants participants, a l’Ajuntament i a Grameimpuls.

Èxit a la darrera edició de la Mostra

La 2ª. Mostra Gastronòmica de Santa Coloma, celebrada l'any passat, va superar en xifres de visitants a la primera edició. Per la ciutat, durant tres dies van passar prop de 35.000 persones, que van poder degustar els plats de la vintena de restauradors participants. Es van consumir un 25 % més de tiquets que a la passada edició i es va demostrar la consolidació de l’oferta gastronòmica de la restauració de Santa Coloma, que es caracteritza per la qualitat, diversitat i innovació juntament amb tradició.