Dissabte, 8 de novembre, se celebrarà una jornada de portes obertes en el nou edifici judicial de Santa Coloma

El 8 de novembre la ciutadania de Santa Coloma tindrà les portes obertes del nou edifici judicial, situat al passeig de la Salzereda, 15. De 10.00 a 14.00 hores, totes les persones que estiguin interessades podran visitar les dependències del nou equipament. La jornada comptarà amb la presència de la consellera de Justícia, Montserrat Tura; la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, M. Eugènia Alegret, i l'alcalde, Bartomeu Muñoz.

El nou edifici judicial, de 7.559 metres quadrats i dissenyat per l'arquitecte Joan Tarrús, va començar a funcionar a finals de setembre. Acull els sis jutjats de primera instància i instrucció i compta amb espai disponible per a futures ampliacions, fins a nou jutjats. També acull el Registre Civil —amb sala de matrimonis—, el Jutjat de Guàrdia i dependències per al Deganat, la Fiscalia, metges forenses, advocats, tècnics i procuradors, així com les destinades a atenció ciutadana i arxiu.

L'equipament disposa d'eines per a la informatització dels registres i del repartiment d'assumptes, de connexió amb diferents bases de dades, així com de videoconferència i gravació de judicis i declaracions, i també destaca perquè totes les seves instal·lacions són de baix consum energètic. La inversió feta per la Generalitat en un terreny que li va cedir l'Ajuntament per a la construcció dels nous jutjats supera els dotze milions d'euros.

Cap recordar que fins ara els jutjats de primera instància i instrucció números 5 i 6 (VIDO) i el Deganat estaven situats entre el carrer de Jacint Verdaguer, 137 i el passatge del Mercat, 2; els jutjats de primera instància i instrucció números 1, 2, 3 i 4 i l'Adscripció Permanent de la Fiscalia i el Registre Civil, al passeig de la Salzereda, 25. La unificació dels serveis judicials afavorirà la tramitació de gestions amb rapidesa i comoditat.