Dia Internacional dels Museus 2020 a Santa Coloma

Aquest any no podem obrir les portes del Museu Torre Balldovina, però sí les finestres, ens acompanyes?

Com cada any, el Dia Internacional dels Museus (DIM) tindrà lloc el 18 de maig (dilluns) a tot el món i té com a objectiu conscienciar sobre el paper dels museus en la societat. Ateses les circumstàncies ocasionades per la COVID-19, l’ICOM (Consell Internacional dels Museus) ha proposat una celebració de tipus no presencial.

El lema proposat per l’ICOM per al DIM’2020 és “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”. El #DIM2020 té com a objectiu esdevenir un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus, així com promoure eines per identificar i superar els prejudicis en el que els museus mostren i en les històries que expliquen.

El Museu Torre Balldovina ha organitzat una programació pel DIM exclusivament a les xarxes. Les diferents propostes del DIM 2020 s’aniran publicant als perfils del Museu i de l’Ajuntament per tal de compartir-los amb el públic digital.

Aquestes activitats es concreten en:

MuseumQuizACasa

Joc de preguntes i respostes per entretenir-se i aprendre sobre la història, l’edifici, l’exposició permanent, les col·leccions i el patrimoni que gestiona el Museu Torre Balldovina.

Més informació


Memòria d’una pandèmia

Iniciem una campanya de recollida de materials amb la finalitat de preservar els testimonis de la memòria oral, escrita, audiovisual i objectes que ajudin a interpretar el pas de la COVID-19 per Santa Coloma de Gramenet.

La teva aportació pot ser molt útil per tal que les generacions futures coneguin la realitat que estem vivint en aquests moments.

Més informació


El Museu, més accessible

Recorregut per l’exposició permanent del Museu dedicada a la cultura ibèrica a través de vídeos fets en llengua de signes en català, subtitulats i amb locució dels continguts. Millorem així l’accessibilitat de les persones amb discapacitat visual i auditiva als continguts del Museu, gràcies al programa “La Mirada Tàctil” de la Diputació de Barcelona.

Més informació


Volem seguir connectats amb tu. I quan puguis venir, t’esperem; l’experiència serà encara millor.

#TornaremalsMuseus!

Més informació