Dia Internacional del Voluntariat

Dissabte, 24 de novembre, se celebrarà el Dia Internacional del Voluntariat, amb una trobada que hi haurà al Teatre Sagarra de 17.30 a 20.00h.

Aquesta diada va ser aprovada per les Nacions Unides el 1885 per crear consciència de la important contribució que aporten les persones voluntàries, tant als països d’origen com a l’estranger.

L’actriu colomenca Karme Hellín farà de mestra de cerimònies, presentant una programació que començarà amb la respresentació de l’obra Vínculos. És un espectacle teatral del grup Pallapupas, en col•laboració amb els Amics del Malalt Mental.

Després de la lectura del manifest i la salutació de l’alcaldessa Nuria Parlon i del director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, es lliuraran els guardons de la 25a edició Premis de Voluntariat de la Generalitat de Catalunya. La jornada acabarà amb la presentació de l’Agenda del Voluntariat 2019, el lliurament de diplomes a les entitats i una dansa inclusiva Yur Dance a càrrec de Míriam Aguilera i Rita Noutel.

L’accès al teatre serà amb l’entrada que han lliurat les entitats de voluntariat de la ciutat de la Taula Sectorial del Voluntariat Social.

Connecta't al Voluntariat

D’altra banda, del 27 de novembre a l’1 de desembre, la mostra «Connecta’t al voluntariat» romandrà a la Biblioteca Singuerlín. El mateix dia 27 (18.00) hi haurà una xerrada informativa sobre els temes de voluntariat de la ciutat.

Crides per fer voluntariat per a diversos projectes

Es necessiten persones més grans de 18 anys per fer voluntariat en entitats locals i participar en aquests projectes: acompanyament a persones grans, acompanyament a persones malaltes, acompanyament a adolescents, logística de distribució d’aliments i activitats per a infants i joves.

Qui hi estigui interessat ha d’anar al Punt del Voluntariat (pg. d’en Llorenç Serra, 50), i concertar una entrevista personalitzada.