Dia Internacional de la Pau

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, convida en aquest dia a tots i totes nosaltres, a la reflexió i al debat sobre la Pau.

L’any 1981, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 21 de setembre Dia Internacional de la Pau, una jornada destinada a commemorar i enfortir els ideals de pau, aquest dia es va celebrar per primer cop a l’any 1982. L’any 2001 es va aprovar per unanimitat la resolució 55/282, que va fixar el 21 de setembre com un dia d’alto al foc i de no-violència en l’àmbit mundial.

El nostre Ajuntament s’adhereix al lema de les Nacions Unides per aquest any:

“Els Objectius de Desenvolupament Sostenible: Elements Constitutius de la Pau”

Al Pla de Sensibilització i educació per al desenvolupament i la pau de Santa Coloma de Gramenet es treballa en projectes de sensibilització en relació a la pau i els drets humans. Fa uns dies vam inaugurar dues exposicions: Refugiats per què? Realitzada per Fundipau amb el suport del FCCD i Crisis de refugiats a Europa realitzada per RuidoPhotho, en totes dues es posa de relleu la necessitat encara avui dia de continuar lluitant per la Pau.

Dins del projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans, en el qual participa el nostre municipi, enguany ens visitaran activistes pels drets humans, en aquests propers dies sortirà tota la informació sobre la Programació de les Jornades per la Pau i la Cooperació, on podrem participar a través d’una carpa central situada a la Plaça de la Vila de conferències, tallers i activitats vinculades als drets humans i la Pau, el lema d’aquest any serà: Obrint Fronteres.