Dia de les dones per la Pau, a Santa Coloma de Gramenet

El Dia Internacional de les Dones per la Pau se celebrarà a Santa Coloma amb una exposició fotogràfica al carrer i la lectura dels testimonis de les dones de la mostra.

Santa Coloma de Gramenet, 23 de maig de 2011. Demà 24 de maig (18.30), amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament, dones colomenques de diferents edats, orígens i àmbits professionals faran una lectura pública de diversos textos a la rambla de Sant Sebastià.

Organitzat pel Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) i pel Departament de Cooperació i Solidaritat de l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’acte tindrà lloc a la rambla, entre els carrers de Sant Silvestre i dels Sagarra. La lectura servirà per inaugurar l’exposició fotogràfica “Paraules Descalces. Dones Fent Pau”, de Dani Lagarto Fernández, que podrà veure’s al tram de la via pública esmentat fins al 23 de juny.

Aquesta mostra, cedida per l’Institut Català Internacional per la Pau, retrata 13 dones palestines i israelianes compromeses activament amb la pau i el respecte als drets humans. Al llarg de l’acte es llegiran els testimonis d’aquestes  dones, que han estat recollits a l’exposició.

Cadascuna d’elles va escollir una paraula que resumís la seva visió, missió o emoció lligada al conflicte de l’Orient Mitjà. D’aquesta manera, les dones colomenques prestaran, simbòlicament, la seva veu a aquestes activistes per la pau.

El Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament es va començar a celebrar l’any 1982, quan centenars de milers de dones es van organitzar contra les armes nuclears i la cursa d’armament. Des d’aleshores, cada 24 de maig, persones de tot el món es troben per recordar que la pau és possible i que existeix una altra lògica diferent a la violència i les guerres.

Per a més informació:

Premsa i Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

93 462 40 12 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat