Continuen les Jornades per la Pau a la ciutat

El catedràtic i ex-diputat europeu, Sami Naïr, va inaugurar dimecres les jornades impulsades per l’Ajuntament amb el suport de la Diputació i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, i amb la participació de nombroses entitats ciutadanes.

Una de les activitats més importants dels propers dies és la Festa de la Cooperació Colomenca, que tindrà lloc el dia  25 (de 10.00 a 14.00). A la Festa hi haurà la tradicional Cursa per la Vida (10.30, parc de Can Zam) i la fira d’entitats a la plaça de la Vila.  A les 12.00 —també a la plaça—, es podrà veure la performance Exigeix dignitat, d’Amnistia Internacional. L’Auditori (12.00) acollirà l’espectacle teatral Contes del mar de les germanes Baldufa, de Tanaka Teatre. De nou a la plaça, a les 12.30 es presentarà l’exposició fotogràfica “Àfrica vista des dels ulls dels nens”, i a les 13.00 tindrà lloc la funció de teatre Germans desastre.
Divendres, dia 23 (Centre d’Art Contemporani Can Sisteré, 18.30) hi haurà un cinefòrum amb la projecció del documental  Montaña de luz, de Guillermo Centeno. Després (20.00), Gilberto Valdés, de l’Institut de Filosofia de l’Havana, parlarà del tema “Cuba. Moviments socials a Amèrica Llatina: un nou escenari”.
El dia 27 (Biblioteca Central, 20.00) es farà la projecció fotogràfica Tan iguals, tan diferents i una conferència a càrrec de la periodista Joaquima Utrera i del fotògraf Joan Guerrero.

Espai per la Pau
A l’Espai per la Pau i els Drets Humans del Mas Fonollar, divendres (12.00) tindrà lloc una trobada de municipis constructors de pau. D’altra banda, el dia 26 (19.30)es farà la presentació del projecte de monitors de lleure del campus Torribera a Diakha Madina (Senegal). El dia 27 (18.30) hi haurà el taller “L’actuació en primera resposta davant emergències humanitàries”, a càrrec de Susanna Rios, cooperant internacional de la Creu Roja i Xavier Pallàs, tècnic d’emergències.
El dia 28 (18.00) es presentarà  el projecte  juvenil “Europa per a tots?”. L’endemà (19.30) serà la presentació de la campanya Exigeix dignitat i de l’informe Nigèria, d’Aministia Internacional. Finalment, el dia 29 (19.30) també es presentarà  JUNTS, l’Associació Catalana de Jueus i Palestins.
Les Jornades es completen amb la projecció de les pel·lícules  Slumdog millionaire i Diamant de sang (dia 24, 18.00, Auditori), amb activitats infantils a la Biblioteca Central i amb diverses accions als instituts Numància i Puig Castellar adreçades als alumnes de 3r i 4t d’ESO. A més,  es poden veure exposicions relacionades amb  la pau i la solidaritat.