Continua la instal·lació de desfibril·ladors en espais públics

Santa Coloma ja disposa de 23 desfibril·ladors (DEA) ubicats en diferents espais i equipaments públics.

Des del juliol passat, s’han instal·lat 6 nous DEA, seguint el projecte «Santa Coloma de Gramenet, ciutat amb espais cardioprotegits», que està desenvolupant l’Ajuntament.

Els 6 nous DEA es troben a l’Edifici Rambla (Serveis Educatius), situat a la rambla de Sant Sebastià, 100; al Nou Camp Municipal de Futbol i a les 4 biblioteques de la ciutat: Can Peixauet, Central, Fondo i Singuerlín.

Cal recordar que de la resta de desfibril·ladors, set es troben dins de l’àmbit sanitari (a l’Hospital de l’Esperit Sant i als sis centres locals d’atenció primària de l’ICS) i la resta en edificis públics: a l’edifici de l’Ajuntament de la plaça de la Vila, a les oficines municipals de Serveis Territorials de la plaça de l’Olimp, al Mercat del Fondo, al Poliesportiu La Bastida, al Camp d’Atletisme Antonio Amorós i a la comissaria de la Policia Local, al carrer de Sant Jordi, cos de seguretat que també disposa de quatre DEA portàtils en vehicles de serveis.

El programa preveu la instal·lació de 17 nou DEA en altres equipaments municipals durant aquest any. En les properes setmanes, per exemple, s’instal·laran tres més: un al Museu Torre Balldovina, un altre al Teatre Sagarra i un tercer a l’Auditori Can Roig i Torres. En total, la ciutat tindrà 40 desfibril·ladors distribuïts per tot el municipi abans del 2020.