Conferència sobre salut i gènere per commemorar el Dia d’Acció per la Salut de les Dones

La xerrada "Salut i Gènere: l’actualitat d’un repte" es fa el dimarts 28 (18.00) a la Biblioteca Singuerlin- Salvador Cabré.

Els departaments de Polítiques d’Igualtat de Gènere i de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, conjuntament amb el Consell de les Dones per la Igualtat, han organitzat la conferència “Salut i Gènere: l’actualitat d’un repte”, amb motiu de la celebració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones.

La conferència anirà a càrrec de Maria de la Fuente, directora de l'Observatori IQ sobre dones, homes i la vida quotidiana (www.iqobservatori.org), i en ella s’abordaran dades i indicadors de salut local elaborades des del Servei de Salut Pública amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.
Aquestes dades seran analitzades en relació a la salut amb visió de gènere i tenint en compte el context social en el qual ens trobem. També es parlarà de quines conseqüències se’n poden preveure.

L’activitat és d’entrada lliure i tindrà lloc el dia 28 de maig, a les 18 hores, a la Sala d’Actes de la Biblioteca de Singuerlin- Salvador Cabré (Plaça de la Sagrada Família s/n).

Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

Cada 28 de maig es commemora el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, que té el seu inici en el V Encuentro Internacional de Mujer y Salud a San José (Costa Rica) el maig de 1987, on es va fer visible la desigualtat de les dones en termes de salut. En aquest sentit, la Red de Salud de Mujeres Latinoamenricanas y del Caribe (RSMLAC) i la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius, RMMDR, van coordinar per primera vegada l’any 1988 la Campanya per a la Prevenció de la Morbimortalidad Materna.

El seu principal objectiu era denunciar les altes taxes de morbiditat i mortalitat maternes existents especialment en els països menys desenvolupats per causes que es poden prevenir, i exigir dels governs polítiques i legislacions adequades per a enfrontar aquesta realitat. Des de llavors arreu del món es commemora aquest dia.