Comunicat sobre els esdeveniments de l'1 d'Octubre

L’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, davant els fets esdevinguts el diumenge 1 d’Octubre a Catalunya manifesta:

  1. La més profunda tristesa i indignació pels esdeveniments que es van viure el diumenge 1 d’octubre a moltes ciutats i vil·les de Catalunya amb càrregues policials contra la població civil totalment desproporcionades.
  2. El més rotund rebuig i condemna als responsables del protocol que va ordenar l'acció policial desenvolupada pels cossos de la Guardia Civil i la Policia Nacional. Les càrregues policials han deixat un total de 893 persones ferides.
  3. L’exigència de responsabilitats als càrrecs polítics responsables de l’operatiu.
  4. La necessitat immediata d’obrir una via de diàleg entres les forces polítiques implicades per tal d'arribar a un pacte que deixi fora la via judicial i repressiva.
  5. Manifestem respecte absolut pels colomencs i colomenques que van decidir pacíficament participar a la jornada de l’1-O amb calma, tranquil·litat i civisme malgrat no compartim la decisió unilateral del Govern de la Generalitat en relació a la celebració d'aquest Referèndum.

Santa Coloma de Gramenet, 2 d’octubre de 2017.