21 de setembre

Commemoració del Dia Internacional de la Pau

Santa Coloma de Gramenet, com a ciutat membre de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, durà a terme amb motiu del Dia Internacional de la Pau una acció que vol convidar a la reflexió sobre la sobre pau i la no violència.

Cada 21 de setembre se celebra mundialment el Dia Internacional de la Pau. Ajuntaments, teixit associatiu, escoles i ens diversos celebren aquesta jornada amb tota mena de propostes didàctiques i de sensibilització.

Enguany, els municipis que formen part de la xarxa dAlcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, entre els quals es troba Santa Coloma, posen en marxa l’acció commemorativa "La pau al món comença aquí" la qual instarà a la ciutadania a valorar la importància del foment de la pau, des de l’òptica local.

 En el cas de la nostra ciutat, l’acció inclourà:

  • Una intervenció artística a càrrec de les artistes Shira i Maga que durà a terme un mural a l’Avinguda Generalitat, al costat de la plaça de les Cultures. A les 18 h podrem ser partícips de la finalització de l’obra amb la retorlació La pau al món comença aquí.’
  • La publicació duna guia deducació per a la pau al món local, que comprèn eines i elements indispensables per al treball envers la pau des de les ciutat.

Les ciutats participants en ledició denguany són a més de Santa Coloma de Gramenet: Calella, Gavà, Granollers, Igualada, Sant Feliu de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts.

Els municipis són clau en la cerca de la pau i la justícia social a escala mundial. Els dèficits de desenvolupament i d’accés a l’educació, o a la salut, les múltiples desigualtats i les violacions dels drets humans són amenaces reals i perilloses per a la pau. Com a individus, som corresponsables  - mitjançant el respecte a les persones, l’espai públic i el medi ambient - de què la pau sigui possible. La pau al món comença aquí i comença amb tu.