Comencen les obres d’urbanització del carrer de Pompeu Fabra financiades pel programa europeu EDUSI

S'han iniciat les obres d’urbanització del carrer de Pompeu Fabra, entre Sant Carles i el passeig de la Salzereda.

L’obra que ha arrencat aquest 8 de maig es farà atenent la decisió del veïnat, expressada en el procés participatiu que va tenir lloc el 2015. En aquest procés va ser escollida la proposta «Pompeu Fabra per passejar, amb menys tràfic i sense aparcament», per la qual cosa, la secció futura en serà de plataforma única. La secció entre l’avinguda de Santa Coloma i el carrer de Sant Carles s’executarà d’igual forma que el tram que hi ha entre aquest carrer i l’avinguda de la Generalitat. La resta mantindrà la plataforma única, amb un carril central per a la circulació, sense aparcament i amb la instal·lació d’una nova línia d’arbres i enllumenat a banda i banda. S’urbanitzarà el tram del carrer de Sant Carles, entre Pompeu Fabra i el passeig d’en Llorenç Serra.

S’eliminaran els pals de fusta elèctrics, que seran soterrats o grapejats per façana. En la primera fase es tallarà la circulació entre el carrer de Sant Joaquim i l’avinguda de Santa Coloma per fer cates de comprovacions al col·lector que ha de recórrer tot el carrer i enllaçar amb les obres del sobreeixidor de Salzereda que ja s’estan fent. Els treballs s’executaran per fases o trams i comportaran talls de circulació, però sempre es permetrà el pas al veïnat i als aparcaments privats.

Jardineria al carrer

Amb aquesta actuació es renova i amplia l’arbrat viari passant dels 37 arbres actuals a 49 unitats incloent nova plantació als trams entre Salzereda i l’avinguda Sta Coloma que abans no tenien arbres.Les espècies noves han estat escollides pel seu valor ornamental, les aportacions mediambientals i les seves necessitats de creixement. Per tant, seran més adequades per a aquest carrer i podran créixer sense necessitat d’intervencions continuades de manteniment i s’evitaran molèsties. Es conservaran les palmeres de les cantonades i un til·ler. Aquest últim a petició d’una veïna, que va demanar conservar al menys un arbre com a homenatge al passat del carrer i els seus habitants.

Desviament d'autobusos

Les obres obliguen a desviar les dues línies de busos que hi circulen, el B14 i el B18, que en ambdós casos, en direcció a la plaça de la Vila, des del passeig de la Salzereda es desviaran pel carrer de la Cultura (amb una parada al núm. 31) i per l’avinguda de la Generalitat.

Les obres estàn incloses als projectes presentats per part de l'Ajuntament i aprovats per la Comissió Europea i són subvencionades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dintre de la seva Estratègia DUSI de Desenvolupament Urbà i Sostenible.

*Aquestes obres, adjudicades a l’empresa Dragados per 2.123.700,15 €, tenen una durada d’uns 11 mesos