Comencen les Jornades per la Pau a Santa Coloma

Enguany amb el lema ‘Obrint fronteres’, demà comencen a Santa Coloma les Jornades per la Pau i la Cooperació.

Santa Coloma de Gramenet, a 4 d’octubre de 2017. Demà dijous dia 5 es farà l’acte de presentació de les Jornades per la Pau i la Cooperació, que se celebren a Santa Coloma des d’avui fins el dia 8 d’octubre amb el lema ‘Obrint Fronteres’. S’ha instal•lat una gran carpa a la plaça de la Vila, que serà l’escenari perquè aquests dies la ciutadania pugui conèixer el treball de les entitats vinculades a la solidaritat, la cooperació internacional, la cultura de la pau i els drets humans, i alhora hi pugui participar en les activitats de promoció de la solidaritat i els drets humans.  

L’acte de presentació de les Jornades (carpa de la plaça de la Vila, 19.00 hores) anirà a càrrec de l’alcaldessa, Núria Parlon, que donarà pas a la ponència ‘L’activisme compromès en la resolució de conflictes i la construcció de la pau’, en la què hi intervindran Diana Avella, rapera i defensora dels Drets Humans de Colòmbia; Aliya Harir, relacions internacionals i defensora dels Drets Humans de Pakistan; i Felipe Moreno, querellant i defensor dels Drets Humans de l’estat Espanyol.

L’alcaldessa ha destacat que amb el lema Obrint fronteres enguany “volem enderrocar els murs que generen desigualtat, violència i patiment a casa nostra, i arreu, a partir d’una àgora de debat, a la plaça de la Vila”.

Activitats previstes

Moltes de les activitats dels propers dies estan coordinades i promogudes per entitats ciutadanes locals juntament amb l’Ajuntament. Destaquen tallers, conferències, exposicions, cinema, tertúlies i altres actes de caire artístic completen un programa ampli que podeu consultar a www.gramenet.cat. Entre les activitats programades, cal destacar les relacionades amb la xarxa Ciutats Defensores dels Drets Humans, amb la presència, a l’acte central d’una activista per la llibertat de premsa al Kurdistan, amb la taula rodona “Està en risc la llibertat d’expressió?”; Diana Avella, activista feminista i artista de hip hop colombiana, hi participa amb el taller per a joves “El hip hop, una eina de combat del feminisme”. Per la carpa, també hi passaran Aisha Dabo, periodista i ciberactivista a Gàmbia i el Senegal, i Aisha DeAltubuly, jove activista de Líbia.

Cal citar, d’altra banda, les projeccions de videovalors, les instal•lacions artístiques i els tallers per als alumnes d’instituts i per a infants.  Aquest proper dissabte, les brigades de voluntariat que trenquen prejudicis explicaran les seves experiències. El Sàhara i Palestina també hi seran presents. Finalment, diumenge, hi haurà la tradicional fira d’entitats solidàries a la plaça de la Vila. Més informació de les Jornades per la Pau a www.gramenet.cat

**Un adjuntem el pdf amb el programa d’activitats previstes del 4 al 8 d’octubre

Per a més informació i/o entrevistes:

Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Dori Morillo / Ana Belén Pérez Blanco
premsa.comunicacio@gramenet.cat