Comencen els treballs d'enderroc d'un dels pavellons de l'antic Hospital de l'Esperit Sant

Les obres formen part del pla per rehabilitar el terreny on estan ubicats els edificis i dotar-lo de nous usos socials.

Aquest dilluns 13 de juliol s'inicien les obres d'enderroc del Pavelló A de l'Antic Hospital de l'Esperit Sant, que s'allargaran durant 11 setmanes fins a mitjans del mes de setembre. Durant aquest temps, l'accés de persones i vehicles al recinte quedarà restringit per raons de seguretat i l'aparcament exterior dels treballadors quedarà temporalment fora de servei. Les obres, però, no impactaran en el trànsit dels carrers adjacents a l'Hospital.

El pavelló, construït l'any 1922, té una superfície de 7.200 m2 i està situat en la zona més pròxima a l'actual Hospital. La seva demolició es farà respectant part de la façana principal, que està catalogada com a patrimoni de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. Per fer-ho, aquest tros es desconnectarà de la resta de la façana i se'n farà un enderroc parcial manual, mentre que la resta de l'immoble es demolirà de manera mecànica. La runa es triturarà in situ i s'utilitzarà per reconstruir el terreny, fet que reduirà el trànsit de vehicles en el recinte. El solar quedarà disponible per a futurs projectes de la Fundació. Les obres també inclouran l'adequació del pàrquing dels treballadors.

L'enderroc evitarà que avanci el deteriorament de les instal•lacions, en desús des del 2007, quan va entrar en funcionament el nou Hospital, i s'emmarca en el pla de la Fundació per rehabilitar la muntanya on hi ha els edificis i dotar-la de nous usos compatibles amb la seva missió i valors i que generin un rendiment social, sanitari o sociosanitari. Restarà en peu el Pavelló B, de 4.700 m2 i també catalogat per Patrimoni, que la FHES cedirà properament a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per ubicar-hi equipaments municipals.