Comença un procés de participació per elaborar el Pla d’infància i el Consell dels Infants

Aquest mes d’octubre ha començat el procés de participació per elaborar el Pla d’infància i adolescència (PLIA) i per crear el nou Consell d’Infants de Santa Coloma de Gramenet, dos compromisos de l’equip de govern amb la ciutadania que formen part del Pla d’Acció Municipal d’aquest mandat, i que han de servir per donar resposta a les necessitats dels nens i les nenes i adolescents de la ciutat.

Aquesta setmana l’alcaldessa Núria Parlon ha enviat una carta a les entitats i associacions colomenques, als agents de l’àmbit educatiu, AMPA’s i als directors i directores de les escoles de la ciutat, entre altres col·lectius i persones, per presentar ‘Ep!, tens un PLA?’, un procés de participació amb dos grans objectius que comença aquest mes i on s’anima a la ciutadania a implicar-s’hi.

D’una banda, el procés preveu treballar el futur Pla d’Infància i Adolescència de la ciutat, que és l’eina que permetrà realitzar una anàlisi global de la situació dels infants i adolescents a la ciutat, detectar les necessitats existents i per planificar les iniciatives i projectes necessaris a executar que donaran resposta a aquestes necessitats. El procés de participació tindrà diferents fases; la primera d’elles, que ara comença, és la de diagnosi de la situació, que consistirà en entrevistes i creació de taules de treball amb persones vinculades als centres educatius, esplais, associacions de joves, representants d’AAVV, d’AMPA’s i famílies. L’objectiu és elaborar un document conjunt a mode de radiografia de la situació de la nostra ciutat en la matèria d’atenció a la infància i l’adolescència.

Per altra banda, el procés també preveu la reflexió sobre els diferents reglaments del futur Consell d’Infants, un nou òrgan de participació a la ciutat, que estarà format per nens i nenes d’entre 10 i 12 anys juntament amb dinamitzadors i dinamitzadores, i que respon a la Llei de drets i oportunitats en la infància i adolescència de la Generalitat de Catalunya (Llei 14/2010 de 27 de maig de 2010). Aquests infants tindran un nou espai de representació on continuar exercint el seu dret civil a participar directament en les decisions de la ciutat i servirà per detectar aquells temes millorables del municipi que passen desapercebuts per als adults. Alhora que serà un espai de formació per als nens i les nenes en valors democràtics i per conèixer el significat d’implicar-s’hi en projectes de ciutat.

Totes aquelles persones que hi vulguin participar, poden trucar al telèfon: 93 462 40 00 extensió 3035 (de 9 a 14:00h) o bé enviar un correu electrònic a infanadol@gramenet.cat.