Cicle d’activitats amb la cultura del raïm com a protagonista

Aquest programa coincideix amb la segona verema de la vinya d’en Sabater. Hi haurà diversos tasts de vins, actuacions i trobades fins a l’1 de desembre.

 

Un mes d’activitats amb la gastronomia i la cultura com a protagonistes és la manera amb què se celebrarà la segona verema de la vinya d’en Sabater, l’espai on l’Ajuntament està portant a terme el projecte de recuperació del conreu de la vinya. Sota el nom de Raïm i Cultura, s’ha organitzat un cicle d’actes des d’avui divendres fins a l’1 de desembre. Hi haurà tasts de vins, sessions de música i teatre i una visita guiada a la DO Alella, de la qual formarà part el vi colomenc. Hi col·laboren entitats de la ciutat i diferents cellers de Catalunya i d’Espanya.

Raïm i Cultura s’emmarca en el programa «Santa Coloma gastronòmica», que impulsa l’Ajuntament per donar a conèixer la qualitat i quantitat de la restauració local. La primera cita és avui, dia 26 (19.00), amb un maridatge de vi i fumats de la mà del sommelier colomenc Paco Cordero i l’expert Félix Guarnido, al Teatre La Colmena (c. Francesc Viñas, 5). El 9 de novembre (19.00) al bar del Teatre Sagarra, hi seran les sommeliers colomenques Cinta Moreso, Verónica García i Cristina Martínez, que faran un recorregut pel món del vi des d’una òptica femenina. Una actuació musical i poètica clourà l’acte.  La Casa d’Aragó, la d’Extremadura i Airiños da nosa Galicia han programat actes per als dies 8, 16 i 23 de novembre, respectivament. El programa  es completarà amb un concurs de tasts de vins el 17 de novembre a l’Aura Fòrum d’Aura Seguros (pl. de la Vila, 25) i una visita guiada a la DO Alella, el dia 24. Raïm i Cultura clourà el 29 de novembre amb un tast de vins andalusos acompanyat de l’actuació musical de la cantaora flamenca Maribel Martín la Canija.

 

El 80% de l’alumnat de sommelieria troba feina
El 80% de l’alumnat del curs de sommelieria, que imparteix l’empresa municipal Grameimpuls des del 2013, ha trobat feina després de la formació. El curs, adreçat a persones en situació d’atur, ha donat uns índex d’inserció laboral molt elevats. L’any passat, per exemple, gairebé 9 de cada 10 alumnes d’aquest curs, que s’imparteix a l’edifici Canigó de l’Escola de Restauració de Santa Coloma, va trobar feina. La qualitat del programa i de les instal·lacions, així com la possibilitat de fer pràctiques en empreses rellevants del sector, expliquen l’èxit d’una  formació que només ofereixen tres ciutats a tot Catalunya. Santa Coloma n’és una. El curs és de 740 hores (660 hores de teoria i 80 de pràctiques), i permet obtenir el certificat de professionalitat de nivell 3. En l’actualitat, l’alumnat de la cinquena edició, que va començar al gener, ja està realitzant pràctiques en establiments.