Entre les diverses funcions que compleix el Centre d’Art Contemporani Can Sisteré, cal destacar les que impliquen una projecció didàctica: Can Sisteré s’ofereix al conjunt de ciutadans i ciutadanes i especialment a la comunitat educativa -escoles i instituts- com una eina per educar amb l’art i en l’art.
Educació infantil i primer cicle de primària
Les avantguardes a través del conte
En aquesta activitat, els alumnes s’introdueixen a l’art contemporani amb la participació a la lectura d’un conte així com amb la realització d’un taller posterior que reforçarà allò que s’haurà explicat. Les raons lògiques i quasi científiques que van incitar l’aparició dels moviments artístics que anomenem avantguardes son un leiv motiv apassionant que mantindrà l’atenció de nens i nenes. Henry Matisse, George Braque, Picasso, Kandinsky, Jackson Pollock o Andy Warhol són alguns dels protagonistes d’una saga de contes.
Educació primària
Introducció a les avantguardes
Les avantguardes inicien una nova manera d’entendre l’art. Comprendre les avantguardes ens ajuda a comprendre l’art contemporani així com la història i la història de l’art del segle XX. A tot això podem afegir que són possiblement el gran desconegut i el gran ogre de l’art contemporani. L’activitat consisteix a realitzar un taller d’investigació entorn les avantguardes. A partir d’una contextualització en base a tècniques participatives, el grup realitza un projecte d’investigació sobre tres moviments de l’avantguarda: cubisme, dadaisme i surrealisme.
Cicle superior d’educació primària i primer cicle de secundària
La creativitat com a valor diferencial
En aquest taller aprenen que la creativitat està en tots els camps de la nostra vida: els avenços científics i de benestar estan relacionats directa o indirectament amb la capacitat de resoldre problemes de manera original i nova. Un pela patates o el mànec d’una escombra són mostres de creativitat.
Educació secundària
Introducció a les avantguardes
L’activitat consisteix a realitzar un taller d’investigació entorn les avantguardes. Els alumnes han de trencar les etiquetes amb que històricament s’han classificat les primeres avantguardes i crear la seva pròpia classificació que acabaran explicant amb la construcció d’un mòbil que farà d’esquema tridimensional del seu pensament.
Visita taller: Hernandez Pijuan
Hernández Pijuan (Barcelona l’any 1931-2005) és un creador d’imatges elementals que fan referència al paisatge i als elements naturals. Pintor i gravador, elabora composicions mitjançant plans uniformes de color neutre sobre els quals presenta formes reticulades, rombes, línies en zig-zag o en ona, i cercles perforats. A l’hora treballa també amb el límit de l’abstracció per a potenciar un llenguatge característic on la senzillesa assoleix altes cotes d’expressivitat.
En aquest taller estudien l’obra d’aquest artista tot passejant per l’exposició. Un cop al taller aprendrem la tècnica del gravat i cada alumne realitzarà el seu propi gravat.
Realització dels tallers: Dilluns, dimecres, dijous i divendres de 9 a 14 hores.
Reserves i informació: De dilluns a divendres de 9 a 14 i de 15 a 19 h. Us podeu inscriure al formulari online a través de l’enllaç d’aquest mateix web.