Can Sisteré inaugura una mostra de pintura de Manuel Ruiz Ortega

En el marc dels actes de celebració del dia d’Andalusia a Catalunya, el pintor de Jerez de la Frontera va presentar la mostra de pintura “La luz y la mirada, la luz soñada”, un recorregut per paisatges i bodegons de Catalunya i Andalusia.

Dijous 18 de febrer (20.00 hores), al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré es va inaugurar la mostra de pintura de Manuel Ruiz Ortega “La luz y la mirada. La luz soñada”, en el marc dels actes de celebració del dia d’Andalusia a Catalunya. L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa, Núria Parlon, i de l’artista.

“La luz y la mirada. La luz soñada” és un recorregut per paisatges i bodegons de Catalunya i Andalusia. En aquesta mostra van de la mà la llum de la baixa Andalusia i les natures mortes de la Boqueria, els paisatges de Jerez i els de l’Empordà. Amb aquesta exposició, Can Sisteré obre un cicle d’exposicions que enguany està dedicat a les relacions entre l’art i el territori. que continuarà amb les exposicions de Petra Jiménez: “Dones d’Etiopia”, Els coloristes: “Cartografies”, Antoni Llena: “Públic i privat”, entre d’altres, amb els objectius de projectar a la ciutat i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona elements d’inspiració per repensar i enriquir els nostres vincles amb l’entorn.

La mostra es podrà visitar fins al 21 de març en l’horari habitual del Centre d’Art Contemporani Can Sisteré: de dimarts a divendres de 17 a 21 hores. Dissabtes d’11 a 13.30 h. i de 17 a 21 hores. Diumenges d’11 a 13.30.

L’artista i la seva unió amb Catalunya i Andalusia
El pintor Manuel Ruiz Ortega, nascut a Jerez de la Frontera (Cadis), es va traslladar quan era molt jove a Barcelona, ciutat en què inicia una llarga trajectòria acadèmica, d’exposicions dins i fora del país, premis, publicacions i conferències. És catedràtic de la Facultat de Belles Arts de Barcelona i acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Des de fa uns anys, l’artista compagina la seva activitat entre Catalunya i Andalusia.