A la sala d'actes del Centre d'Art Contemporani de Can Sisteré s'ha presentat el calendari d'Alquimistes Teatre, la venda del qual -té un preu de 5 euros- ha de contribuir al finançament d'aquesta associació fundada fa 14 anys i formada per joves amb discapacitat intel·lectual. Des de fa setmanes, Alquimistes Teatre ha iniciat un procés de recaptació de fons per preparar la pròxima obra que s'ha d'estrenar en el marc del seu projecte central, la Fira Internacional de Teatre Integratiu, que organitza fa 7 anys amb el suport de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i que ha esdevingut l’únic festival estatal de teatre fet per persones amb discapacitat.
La companyia ha posat en marxa una campanya de donacions solidàries a la plataforma Verkami a la qual podeu accedir fent clic en aquest enllaç.
Història i trajectòria d'Alquimistes Teatre
La Companyia Alquimistes neix l'any 1988 del treball conjunt d’un grup de persones d’Albandis (entitat dedicada a l’atenció i l’oci dels discapacitats psíquics) i de la companyia de teatre Carro de Baco. És una entitat sense ànim de lucre amb la finalitat de donar suport a les persones amb discapacitat. A través de l'Associació Alquimistes es fa possible que puguin accedir amb normalitat a la cultura i l'art, no com a consumidors, sinó com a veritables protagonistes. Busca que joves amb discapacitat intel·lectual puguin valorar-se a si mateixos com a persones "amb capacitats diferents", i puguin tenir un lloc en la societat com qualsevol altre ciutadà.
En la seva trajectòria de gairebé 15 anys ha realitzat 8 creacions artístiques, sent l'última l'obra "Ni Bella Ni Bèstia", dirigida per la Companyia Els 4 Vents.
Alquimistes Teatre ha fet diverses incursions en el món shakespearià realitzant obres com "Romeo i Julieta, un amor sense barreres", "Lear, en els límits de l'amor i l'odi" i "Ja, Ja, Ja Jamlet", sempre amb el toc de comèdia que caracteritza els actors i actrius de la companyia colomenca. Ha dut a terme també dos curtmetratges, amb un dels quals "2 +2 = 5" va rebre un premi en el 53 Festival Internacional de Sant Sebastià. L'any 2011 va voler innovar i experimentar en el gènere de la comèdia musical amb "Ni Bella ni Bèstia", una adaptació del conte tradicional, amb cançons i música original i 58 personatges en escena.
Ha rebut diversos premis com ara: premi Pentagrames, premi Ciutat de Sta Coloma, premi al millor muntatge, direcció i millor actor de repartiment en la VIII mostra de Teatre de Llitera (Osca), premi Fac a la millor tasca social i premi Rotary Club de Santa Coloma de Gramenet.